UUSIMMAT

Wii U ei myy koska asiakkaat eivät tajua sen arvoa

31.01.2013 18:00 | Miikka Lehtonen

Kuten aiemmin tänään kuulimme, Nintendon Wii U -konsoli ei ole myynyt ihan niin tiukkaa tahtia kuin olisi toivottu. Nintendo-kiho Satoru Iwata pääsi tietenkin selittelemään firmansa tekemisiä sijoittajien eteen ja keksikin syyn huolilleen: kuluttajat eivät tajua Wii U:n arvoa.

Wii U on myynyt ihan kivasti, mutta ei niin kivasti kuin Nintendo olisi toivonut. Tavoitteenahan oli alunperin 5,5 miljoonan kappaleen maailmanlaajuinen myynti maaliskuun loppuun mennessä ja siitä vauhdista firma on jäljessä. Syitäkin keksii helposti. Maailmanlaajuinen taloustilanne, kuluttajien epätietoisuus siitä, mikä Wii U yleensäkään on tai yleisesti vain seuraavan sukupolven odotus. Tai, jos Iwataa on uskominen, se, että he eivät ymmärrä, miten hyvä diili Wii U on.

”Emme ole vielä saaneet suurta yleisöä ymmärtämään Wii U:n arvoa. Toisin sanoen, saimme Wii U:n myytyä niille asiakkaille, joiden kuvittelimmekin ostavan sen heti, mutta tieto ei ole vielä kulkeutunut niille asiakkaille, joiden luulemme seuraavaksi ostavan sen.”

Sekavaa, mutta OK. Ja jatkuu:

”Tämän ohella, kehitysviivästyksistä johtuen, emme ole pystyneet toimittamaan jatkuvasti uutta ohjelmistoa vuoden alussa. Tämä on on entisestään haitannut suunnitelmiamme, sillä ne nojaavat liikevoimaan.”

Ja tämähän on ihan totta. Kerran toisensa jälkeen olen kuullut tutuilta, kavereilta ja kontakteilta, miten ainoa este Wii U:n ja heidän lompakkonsa välissä on se, että Wii U:lle ei ole tarpeeksi pelattavaa. Vähän parempi Batman ei paljon lämmitä, kun peli on pelattu jo pari vuotta sitten 360:lla, PlayStation 3:lla tai PC:llä. Mistä sitten apu? Ei ainakaan hinnanpudotuksesta, sillä Nintendo ottaa jo nyt persnettoa jokaisesta myymästään konsolista. Historiallisesti, jopa, sillä yleensähän Nintendo on myynyt vehkeensä alusta saakka voitolla.

”Wii U:n kanssa otimme vankan kannan ja hinnoittelimme sen alle valmistuskustannusten, joten emme suunnittele lisäalennuksia. Haluan tehdä tämän hyvin selväksi. Pikemminkin aiomme hyödyntää 3DS:stä saamiamme oppeja. Koska emme ole vielä vakuuttaneet asiakkaitamme tuotteemme arvosta, yritämme tehdä sen sillä aikaa kun odottelemme ohjelmistokannan parantumista.”

Tiukkaa bisnesshittiä, mutta onhan siinä pointti: Nintendon täytyy yrittää selittää asiakkailleen, miksi heidän kannattaa juuri nyt ostaa Wii U. Se operaatio helpottuu huomattavasti, kun kevät ja kesä tuovat vihdoin kovia yksinoikeuspelejä Wii U:n laihaan pelivalikoimaan.

Lähde: CVG

Lisää aiheesta

Nintendo alensi myyntiennusteitaan roimasti

Wii U – testissä Nintendon uutuuskonsoli

Muropaketin uusimmat