UUSIMMAT

Wii U – ohjain toimii, mitenkäs pelit?

21.08.2012 21:15 | Jukka O. Kauppinen

Reissujuttujen lomassa on ihan hyvä hetki sukeltaa myös Nintendon tulevan Wii U -konsolin maailmaan. Ja paljon kaikenlaista onkin luvassa, sillä Dome ehätti taannoin tutustumaan isoon kasaan Wii U:n tulevia pelejä. Julkaisemmekin lähiaikoina tasaiseen tahtiin uusia Wii U -pelifiilistelyjä, joista ensimmäiset voit lukea nyt.

Pelit näyttivät hyviltä, värikkäiltä ja pyörivät sulavasti. Vaikka testattavissa oli tietysti vain pelien lehdistölle tarkoitettuja keskeneräisiä kehitysversioita, niin ainakaan suorituskykyongelmat tai nykiminen eivät pelaamista haitanneet. Parissa pelissä tosin oli häikkää ohjaimen näytön ja liiketunnistuksen kohdalla, mutta ne olivat enemmänkin korjauskelpoisia pikkubugeja keskeneräisessä pelissä kuin pelintappajia. Kriitikko voi myös vähän mutista tekstuureista, jotka olivat pelissä tai parissa vähän valjuja. Toisaalta silmiinnähtävästi kamalampaa jälkeä on nähty uusissakin PC:n tai isojen konsolien peleissä. Batman ja Rayman kuitenkin tarjosivat sellaista visuaalisuuden herkullista ilotulitusta, että kyllä siinä silmää hemmoteltiin.

Se myyttinen ohjain osoittautui positiiviseksi kokemukseksi. Fiilis oli hyvä heti ensikouraisulta. En ensi alkuun kiinnittänyt ohjaimeen mitään huomiota, vaan sukelsin vaan pelaamaan Zombi U:n merkeissä. Vasta jälkikäteen tulin ajatelleeksi, että tämähän oli tavallaan hyvä merkki. Laite oli niin luonnollinen, ettei sitä tarvinnut sen kummemmin ajatella. Sehän oli vain kuin hemmetin leveä padin ja tablet-tietokoneen yhdistelmä. Tabletin, jonka reunoissa on sauvat ja pelinamiskat. Ei mitään ihmeellistä, hajaantukaa.

Lue koko juttu: Wii U – Nintendon uusi konsoli peleineen ensitestissä

Lue myös

GamesCom 2012 – kuhinaa Saksassa

Logitech G600 -MMO-hiiri hämmentää ja sekoittaa

Might & Magic Heroes Online on f2p-selainstrategiaseikkailu

Might & Magic: Raiders on ilmaispelattava hack’n’slash-seikkailu