UUSIMMAT

Wiikon wanhassa kaikkien aikojen legendaarisin F1-simu: F1GP

07.11.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso janoaa voittoja. Ennen, tänään, tulevaisuudessa. Männä viikolla hän otti haltuun uuden F1-kauden kuningaspelin, F1 2013. Mutta se ei miehelle riittänyt. Modernien ratojen jälkeen hän palasi sen kaikkien aikojen kuuluisimman Formula 1 –pelin pariin. MicroProsen julkaisema, Geoff Crammondin kehittämä Formula 1 Grand Prix, olkaa hyvä:

Grand Prix oli julkaisunsa aikoihin kilpailijoitaan edellä niin visuaalisesti kuin teknisestikin. Pelistä löytyivät kaikki silloiset Formula-radat mahdollisimman tarkasti esikuvistaan tehtyinä, mutta siitä ei kuitenkaan löytynyt lisenssiä aitoihin kuljettajiin taikka talleihin. Lisenssin puuttumisesta huolimatta uskottavuutta yritettiin luoda autojen värityksillä ja suurin piirtein esikuviaan muistuttavilla kuljettajien nimillä. Ovelana jippona pelistä löytyi editori, jolla pystyi muuttamaan kuljettajien ja tallien nimet oikeiksi. Tämä oli näihin aikoihin suhteellisen uusi ja iso juttu.

Editorin lisäksi peli tarjosi ensimmäistä kertaa koskaan mahdollisuuden ajaa täyden F1-kauden kokonaisilla kisaviikonlopuilla haluamallaan tallilla. Pelkkä mahdollisimman aito kauden ajaminen ei kuitenkaan riittänyt herra Crammondille, mikä tarkoitti sitä, että sen hetkisten koneiden tehojen ja mahdollisuuksien puitteissa Grand Prixin pelattavuuden oli myös oltava mahdollisimman realistinen. Crammondin tinkimättömän halun ansiosta pelaajat kokivat Grand Prixin kanssa intensiivisen Formula-kokemuksen, jollaista ei oltu koskaan aiemmin nähty.

Lue koko artikkeli: Wiikon wanha: Formula One Grand Prix

Lisää aiheesta

F1 2013 (PC, PS3, Xbox 360) 

F1 Race Stars (PC, PS3, Xbox 360) 

Race On (PC)