Uusimmat

Wiille uusia virtuaalikonsolipelejä, myös C-64-herkkuja

09.01.2007 11:50 Jukka O. Kauppinen

Wiin virtuaalikonsoli saa hyvää kyytiä vuoden alkupuolella. Nintendo ilmoitti 36 uudesta pelistä, jotka lisätään palvelun alkuvuoden aikana. Tarjolla on melkoista herkkua jos jonkinlaista NESin, SNESin, Nintendo 64:n, Megadriven ja PC Enginen historiasta. Kevään mittaan palveluun ilmestyy myös Commodore 64 –pelejä.

Wiin kauppakanavan kautta ostettavat retropelit toimivat Wii-konsolissa kuin aivan tavalliset Wii-pelit. Ne käynnistetään konsolin päävalikon kautta, mutta todellisuudessa ne toimivat emulaattorin päällä. Näin uudella konsolilla on mahdollista pelata vanhemmille konsoleille julkaistuja retropelejä.

Uusista peleistä 20 on julkaistu Nintendon konsoleille, seitsemän PC Enginelle ja yhdeksän Megadrivelle. Kaikkien nimiä ei tosin vielä julkaistu.

Nintendo-klassikoita ovat muun muassa Mario Kart 64, Legend of Zelda: Ocarina of Time, Street Fighter II: World Warrior (Capcom), Super Probotector ja Super Mario World.

Sega-retroiluja ovat Streets of Rage, Bio-Hazard Battle, Bonanza Bros. ja Comix Zone.

PC Engineltä puolestaan herätellään henkiin Soldier Blade, Double Dungeons ja New Adventure Island.

Pelit ilmestyvät ”2007 ensimmäisen neljänneksen aikana” ja ne maksavat 500-1000 Wii-pistettä.

Eikä tässä vielä kaikki

Eri lähteistä kerättyjen tietojen mukaan Wiille julkaistaan jossain vaiheessa myös C-64-pelejä. Nintendo itse ei ole vielä vihjannut näistä mitään, mutta useampikin pelistudio on kertonut puuhailevansa legendaarisen Commodore 64:n peliversioiden parissa. Viime vuodet lähinnä mobiilipelivalmistajana kunnostautunut Epyx ilmoitti julkaisevansa Wiin virtuaalikonsolille muun muassa pelit Impossible Mission 1 ja 2, Winter Games, Summer Games 1 ja 2, Pitstop sekä Jumpman Junior. Näin ensi alkuun.

Toinen putiikki, System 3, antaa Epyxin väitteille hyvää vahvistusta. Studio näet työstää Wiille muun muassa sellaisia vaatimattomia pelejä kuin Impossible Mission, Leaderboard Golf ja California Games, oletettavasti Epyxin tilauksesta. Impossible Missionin ja Leaderboardin pitäisi ilmestyä maaliskuussa, California Gamesin toukokuussa.

Hyvältä näyttää. Todella hyvältä. Jos C-64-pelejä saadaan virtuaalikonsolille, niin voin vain kuvitella miten monet pitkän linjan pelaajat menevät niin maan perusteellisen pähkinöiksi. Vielä kun tulisi virallinen vahvistus…

Lisää Virtual Consolesta:

Nintendo vahvisti Virtual Console -julkaisupelit

ESRB-listaus paljastaa tulevia Virtual Console -pelejä

Wiin Virtual Consolelle 36 peliä tämän vuoden aikana

Minkä retropelivekottimen herkut kiinnostavat eniten?

Katso tilanne vastaamatta