Uusimmat

Wiin julkaisusuunnitelmat vihdoin julki

14.09.2006 11:42 Muropaketin toimitus

Wiin julkaisusuunnitelmat julkiNintendon ihmevehje Wii on pitkään kiinnostanut monia pelaajia, mutta yhtiö on pysytellyt vaitonaisena konsolinsa julkaisusuunnitelmista. Milloin se julkaistaan? Paljonko se maksaa? Miten virtuaalikonsoli toimii? Torstain aikana kaikilla mantereilla järjestettävät Wii-infotilaisuudet muuttivat vihdoin huhut faktoiksi. Ainakin osan niistä.

Ensin se tärkein. Wii julkaistaan Japanissa joulukuun 2. päivänä ja sillä on hintaa 25000 jeniä. Tämä vastaa noin 167 euroa. Nettiin yön aikana vuotaneiden, mutta mystisesti aamun valjetessa kadonneiden uutisartikkelien mukaan USA:n julkaisu tapahtuisi jo marraskuun 19. päivänä 250 taalan hintalapulla varustettuna. Amerikan aikaisempaa julkaisupäivää selittäisi niin kutsuttu musta sunnuntai, joka on vuoden vilkkain ostospäivä ja mitä Nintendo ei tietenkään haluaisi missata. Jenkki- ja eurojulkaisut jäävät siis vielä vahvistamattomiksi, mutta niihin saamme varmaa tietoa mannerten omissa julkaisutilaisuuksissa päivän aikana.

Odotettua hieman korkeampaa hintalappua selittää se, että Wii-konsolin mukana tulee Wii Sports -pelipaketti, jonka avulla pääsee kokeilemaan taitojaan muun muassa golfissa, baseballissa ja tenniksessä. Erittäin positiivinen käänne aikana, jolloin konsolien mukana tulee pääsääntöisesti demolevy, jos sitäkään.

Nintendo paljasti samaan syssyyn suunnitelmiaan Wiin virtuaalikonsoli-ominaisuuksien suhteen. Asiaan perehtymättömille kerrottakoon, että Virtual Console on kokoelma emulaattoreita, joiden avulla Wii pyörittää vanhojen konsolien pelejä. Nintendon omien laitteiden lisäksi tukea on lupailtu Megadrivelle, Turbo-Grafxille ja muille nostalgiabokseille.

Pressitilaisuuden mukaan virtuaalikonsoliin olisi saatavilla 60 peliä vuoden loppuun mennessä. 30 näistä olisi Nintendon omia pelejä, 30 puolestaan Megadriven ja muiden ulkopuolisten konsolien pelejä. Myös hinnoittelu selkeni. 8-bittisille peleille on kaavailtu 500 jenin (3,4 euroa) hintalappua, 16-bittisille puolestaan 800 jenin (5,50 euroa) hintaa ja Nintendo 64 -peleistä puolestaan joutuu pulittamaan pyöreät 1000 jeniä (6,9 euroa).

Palaamme jutun pariin päivitysten myötä, kun Amerikan ja Euroopan tilaisuudet käynnistyvät, jolloin saamme myös varmaa tietoa omasta julkaisuaikataulustamme ja konsolin eurohinnoittelusta.

Lisäinfoa odotellessaan voi vaikka katsella uutta Wii-esittelyvideota.

Lehditötilaisuuden powerpointit, kaikkine kippuroineen, käppyröineen ja japaninkielisine teksteineen, löytää täältä.

Lisää Wiistä eDomessa ja Muropaketissa:

Wiille tiedossa pelirikas startti

Nintendo tappaa huhuja, aloittaa uusia

Uutisia DS- ja Wii-rintamalla

Wiin speksit vuotaneet

Uutta tietoa!

Päivitys 5.09.2006 klo 17:00:

Wii joulukuussa Eurooppaan – lue uutinen

Kiinnostaako Wii?

Katso tilanne vastaamatta