Uusimmat

Wiin Metroid siirtyy?

19.02.2007 15:05 Miikka Lehtonen

Nintendo Wiin laihaan julkaisunjälkeiseen pelivalikoimaan kaivattaisiin sitä todellista tappajapeliä. Zelda on jo läpi, eikä paljon muuta tunnu olevan. Monet odottivat alkuvuodeksi kaavailtua Metroidia pelajastakseen, mutta toisin näyttää käyvän.

Vielä äskettäin Nintendo on kaikissa tiedoitteissaan ja puheissaan mainostanut Metroidin ilmestyvän ”varhain vuonna 2007”. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa, ainakin Nintendon jylhinä kasvoina tunnetulla Reggie Fils-Aimella. MTV Newsin haastattelussa ollut Fils-Aime ei nimittäin enää suostu puhumaan tarkoista päivistä.

”Pääpaino Prime 3:ssa on tehdä siitä mahtava peli ja kokemus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että haluamme pelin olevan täydellinen ennen kuin julkaisemme sen. Fanien on ymmärrettävä, että kun julkaisemme pelin, se on täydellinen”, Reggie kertoi. ”Jos se hetki on myöhemmin kuin ihmiset olisivat toivoneet, haluan että he ovat silti tyytyväisiä.”

Vaikka Reggie ei suoraan ilmoitakaan pelin siirtyneen, jo alkeiskurssi Pelimaailman Smalltalkissa riittää paljastamaan viestin todellisen taustan: älkää odottako Metroid Prime 3:a lähitulevaisuudessa. Nintendo on tosin aiemminkin käyttänyt lisäajan hyödykseen. Olisiko monessa paikassa vuoden peliksi valittu Zelda: Twilight Princess ollut läheskään niin hyvä, mikäli se olisi ilmestynyt vuotta aiemmin, kuten alunperin oli suunniteltu?

Tällainen ajattelu ei tietenkään lämmitä paljoakaan, kun Wiin pelihylly kumisee tyhjyyttään ja pelaajat odottavat kunnon pelejä. Onneksi on aina Warioware.