UUSIMMAT

Windows 10 on ”paras pelikäyttöjärjestelmä ikinä”

19.01.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoftin pelipomo Phil Spencer kehuu yhtiön työstämää Windows 10 –käyttöjärjestelmää yhtiön parhaaksi pelikäyttikseksi ikinä. Eikä vain Microsoftin, vaan ihan kaikkien aikojen parhaaksi peliympäristöksi millä tahansa raudalla.

Spencer kertoo, että yhtiö ei aio unohtaa Xbox-konsoleitakaan. Konsoli- ja mobiiliympäristöistä saatuja kokemuksia aiotaan kuitenkin hyödyntää Windows 10:ssä niin, että se on pelaajille entistä käyttökelpoisempi ja tehokkaampi.

Herra kertoo lisää Windows 10:stä kuluttaja- ja pelipuolesta ylihuomisessa Windows-tapahtumassa.

Käyttöjärjestelmää on testattu jo viime syksystä lähtien.

Lisätietoja: Xbox One Closes a Record-Breaking Holiday and Looks Ahead to 2015

Keskustelu

Tuosta DX12:sta ei tuu olee pitkään aikaan mitään hyötyä. Kauanko kesti edes saada muutama DX11 peli markkinoille? Taas harhaanjohtavaa markkinointia.

Suurimmalle osalle pelaajista tuskin edes koko DX12 toimii pitkään aikaan alussa edes. Sille toimivalle osalle tulee kunnon prossulla (i7) ja näytönohjaimella jotain 1-5% välillä oleva boosti fps:n.

Senkö takia kannattaa pistää joku 100 euroa sileäksi?

Onneks sentään DX11 joutuu pakosti tukemaan, eikä oo mikään pakko siirtyä DX12:sta ellei pelintekijät halua menettää jotain 90% asiakkaistaan ensimmäiseks 5 vuodeks.

@8 Joo eihän tuo ole työpöytää nähnytkään vaan kympin uusi käynnistävalikko, itsellä on kasissakin ollut aikojen alusta työpöytänäkymä jossa pelkkä taustakuva. Ei työpöytää pilata edes parilla kuvakkeella, tarvittavat kuvakkeet laitetaan taskbariin ja työpöydälle oma pikavalikko sinne myös…

No eivät edes julkaisseet Halo: master chief collectionia Windowsille (vielä). En mä ”käyttiksellä” pelaa, vaan vähän vanhempiakin pelejä, joiden yhteensopivuus on kasista lähtien ollut vähän niin ja näin.

Siispä normikusetusta, pomot kehuu omia tuotteitaan…

@8 Tuossahan siis näkyy vain Käynnistä-valikko, ei koko työpöytää. Rajattu vain vasen alakulma kuvaan.

Hyi vittu että tuo työpöytäkuva näyttää hirveältä. Ei mene ostoon ikinä jos ei perinteisen kaltaista neutraalia työpoytää muutamalla ikonilla pysty käyttämään.

OpenGL 4.x on tuettuna useillä käyttöjärjestelmillä ja Windowsissakin XP:stä lähtien: https://developer.nvidia.com/opengl-driver

Toivottavasti PC:llä päästäisiin hiljalleen peliympäristönä avoimempaan suuntaan, mutta toki vie aikaa koska Microsoftilla mukava ~30 vuoden etumatka. Vendor lock-in on ymmärrettävästi tärkeä Microsoftille ja Applelle.

https://www.khronos.org/assets/uploads/developers/library/2014-siggraph-bof/Khronos-Press-Briefing_Aug14.pdf

https://www.khronos.org/news/press/khronos-group-announces-key-advances-in-opengl-ecosystem

Johtuu directX12 joka jakaa kuormaa tasaisesti useille coreille, ja ilmeisesti hypestä päätellen ei sitten tuu muille käyttiksille kuin win10:lle.

Kappas, että on mikrosoftan mukaan paras ikinä. Huolestuttavaa olisi jos sanoisivat, että huonoin ikinä. Itselleni riittäisi, että kaikki pelit vaan toimis ilman häiriöitä ja kaatuilua joka johtuu käyttöjärjestelmästä.

@menu Oot varmaan trolli mutta jotku vanhat pelit on vaan parempia ku kaikki uudet early access zombie-kopiot

pitäiskö kehitys pysähtyä siksi kun muutama ihminen haluaa pelata jotain aatamin aikaisi peliä :)

Jos pelituki on takaisin päin vanhemmille peleille yhtä hyvä kuin 8.1 niin ei todellakaan voi puhua mistään parhaimmasta pelikäyttiksestä.

Jopa linux + wine tukee paremmin vanhoja pelejä kuin win7 ja 8.1.

Toivotaan. 16 bittistä väriskaalaa käyttävien pelien toimiminen windows 8:ssa on työn ja tuskan takana. Eli itselleni joka tykkää pelata myös muutaman vuoden vanhempia pelejä(esim vm. 2011) tämä tuottaa ikäviä hankaluuksia.

Muropaketin uusimmat