UUSIMMAT

Windows 10 tukee moninpelaamista eri laitteiden välillä

22.01.2015 11:52 Jukka O. Kauppinen

Windows 10 –käyttöjärjestelmähype tarjosi useita kiinnostavia ja hyvänkuuloisia ominaisuuksia pelaajien kannalta. Yksi näistä oli väitetty alustariippumaton moninpelaaminen.

Jatkossa moninpelaaminen Windows 10 –koneiden ja Xbox One –konsolin välillä on aiempaa yhteensopivampaa. Miten paljon, se jää vähän nähtäväksi. Jo Windows Vista ja Xbox 360 lupailivat sujuvaa ristiinpelaamista PC:n ja konsolin välillä, mutta käytännössä tätä mahdollisuutta ei hyödyntänyt juuri kukaan. Pienen muistikaivelun ja googlailun tuloksella jotakuinkin ainut PC- ja konsolimoninpelaajat samalle nettiareenalle tuonut peli oli scifiräiskintä Shadowrun, joka oli yksi ensimmäisistä Vista-käyttikselle julkaistuista peleistä.. Ja kyllähän me muistamme miten innokkaan vastaanoton Windows Vista sai pelaajilta.

Uuden Xbox Liven, Windows kympin ja Xbox Onen erittäin PC-henkisen tekniikan/käyttöjärjestelmän ansiosta ristiintoimivan moninpelin rakentaminen pelien välille lienee kuitenkin nyt pienempi haaste kuin Vistan ja Xbox 360:n alkuaikoina.

Eilisessä esittelytilaisuudessa alustojenvälistä moninpeliä esiteltiin pelaamalla Fable Legends -peliä Windows 10 –koneen ja Xbox Onen välillä moninpelinä. Tuntui toimivan.

Windows 10 -laitteilla voi myös pelata Xbox One –pelejä striimauspalvelun kautta. Pelin on toki oltava käynnissä omalla Xbox Onella. Käynnistämisen voi tehdä PC:ltä, tabletilta tai miltä tahansa Windows kybää pyörittävältä laitteelta.

Lisää aiheesta

Windows 10: DirectX 12 tekee peleistä nopeampia

Windows 10 tarjoaa tietokoneen ja konsolin yhteispeliä

Windows 10 on ”paras pelikäyttöjärjestelmä ikinä”

Huhupartio: Xbox One pyörittää myös Windows 10 -ohjelmia

Muropaketin uusimmat