UUSIMMAT

Witcher 3:n maailma on koukuttava elämys – myös HCJormamme joutui sen pauloihin

22.08.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle ”HCJorma” Lounela on viettänyt jännittävän ja toiminnantäyteisen kesän muun muassa kiertäen suomenmaata nakkipipa päässään, totutellut uuteen työpaikkaan ja koettanut löytää katonkin päänsä päälle. Ja kun kaikki on käynyt liian ahdistavaksi, on The Witcher 3 -roolipelin maailma tarjonnut vaihtoehtoja.

Yllättävästi myös pelikaupungeissa asuu ihmisiä. Joissakin roolipeleissä he ovat vain tönöttäviä nukkeja, toisissa he osaavat liikkuvat ja esittää elävänsä omaa elämäänsä. Witcher kolmen asukit huutelevat halveksitulle noiturille, itkevät ääneen menetettyä puolisoa ja juttelevat keskenään. Ennen kauppiaiden valikoita Gerald ja myyjä heittävät sanasen, joka voi tuntua tilanteessa vähältä, mutta luo taustalla tunteen ihmisestä menujen takana. Ostotoimintojen inhimillisyyttä lisää kauppamiehen rajallinen rahapussi, koska eihän tavallisella kyläpenalla ole varaa ostaa kaikkia tuomiasi tavaroita.

Joskus Gerald innostuu kyselemään ja kauppiaiden kanssa voi vaihtaa paria sanaa enemmän. ”Miltä bisnekselle kuuluu? Ovatko valloittajat kohdelleet teitä hyvin?”

Lue koko artikkeli: Hirviönmetsästäjän maailman lumo