Uusimmat

Witcher 3:n tarina päättyy rautaisissa merkeissä – arvostelussa Blood and Wine

06.06.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Mitä saisi olla pikariinne, kysyi tarjoilija noiturilta. Tilkka murhaa, toinen taikaa kiitos, sillä hommat Witcher 3:ssa hoituvat.  Miikka Lehtonen matkustaa Witcher 3 -roolipelien maailmoissa ja nauttii matkastaan hyvin, kovin syvästi:

Päätarina on vauhdikas ja sisältää paljon hienoja hetkiä, mutta se on vain osa Blood and Winen eeppisestä sisältömäärästä. Uusia sivutehtäviä on taas tarjolla hillitön määrä, ja ne ovat kaikki laadukasta tai todella laadukasta kamaa. CD Projekt Redin porukka on selvästi ollut Toussaintissa kuin kotonaan, sillä viinitilojen, ritareiden ja rempseiden murteiden maasta on saatu irti herkullisia tarinoita.

Eräässä tehtävässä ratkotaan kummituspariskunnan avioriitaa, toisessa etsitään pallinsa menettäneen hedelmällisyysikonin sukukalleuksia, kolmannessa luovitaan pankkibyrokratian ihmeellisessä maailmassa ja neljännessä taas tavataan syrjäisen järven pohjassa olevaa taikamiekkaa vartioiva erakko, joka lupaa Geraltille legendaarisen aarteen, jos tämä pystyy todistamaan olevansa Toussaintin valtakunnan ihanteiden esitaistelija.

Lue koko arvostelu: Witcher 3: Blood and Wine DLC – noiturin tarina päättyy huipputunnelmissa (PC, PS4, Xbox One)

Witcher 3

Lisää aiheesta

Hearts of Stonen tarina alkaa niin viattomasti. Kuten lukemattomia kertoja aiemminkin, Geralt löytää ilmoitustaululta lapun, jossa kaivataan hänen palveluksiaan: hirmuinen hirviö kaipaa tappajaansa. Syrjäisestä kartanosta löytyy paikallinen sotaherra seuraajiensa kanssa ja heillä todellakin on tehtävä. Läheisen kaupungin viemäreissä piileskelee hirviö, joka on tappanut jo lukemattomia hyväuskoisia ihmisiä, viimeisimpänä yhden sotaherran ryyppykavereista. Niinpä hän on valmis maksamaan suuren summan siitä, että hirviö kohtaa loppunsa.

The Witcher 3: Hearts of Stone (PC, PS4, Xbox One)

The Witcher –pelien viehätys selittyy osittain sillä, että siinä missä monet pelit väittävät olevansa aikuiseen makuun tehtyjä, useimmiten tämä tarkoittaa vain, että pelissä näkyy tissejä ja peppuja sekä paljon kirosanoja. The Witchereissä on kyllä aina ollut niitäkin, mutta myös muita aikuisia miellyttäviä juttuja, kuten monipuolisia hahmoja ja tarinoita, joista ei yleensä löydy mitään pyhimyksiä tai täysiä paskiaisia. Kaikella on aina kaksi puolta, mikä tekee lukuisista valinnoista kivuliaita ja hankalia.

The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)