Uusimmat

Witcher-studio tahtoo ottaa mallia GTA:n tekijöistä

02.05.2016 17:30 Juho Anttila

Puolalainen CD Projekt on studio, jonka upein saavutus tähän mennessä on upea The Witcher -pelisarja. The Witcher sai viime vuonna komean kruunun huikean The Witcher 3: Wild Hunt -seikkailun myötä. Menestyksen myötä myös firman koko on kasvanut merkittävästi.

Jotkut studiot laajentavat toimintaansa ottamalla työn alle useampia peliprojekteja samanaikaisesti. CD Projekt ei aio lähteä sille linjalle. Firmaa vetävän Marcin Iwinskin mukaan CD Projekt ei tahdo olla 10 peliprojektin studio. Sen sijaan mallia otetaan niin ikään harvoin, mutta kautta linjan laadukkaasti julkaisevasta Rockstarista.

Rockstar Games on, vaikka studiolla onkin vahva yhteys julkaisijaansa, äärimmäisen itsenäinen pelistudio joka tekee itse omat päätöksensä. Rockstar Games pystyykin keskittymään omiin vahvuuksiinsa. Samalla se on yksi koko pelialan arvokkaimmista kehittäjistä.

The Witcher 3: Wild Huntin menestyksen kautta CD Projektilla on mahdollisuus nousta vastaavaan asemaan. Marcin Iwinski toteaakin, että firma aikoo ottaa kaiken hyödyn irti Wild Huntin avaamista taloudellisista mahdollisuuksista ja ansaitsemastaan vapaudesta tehdäkseen tulevasta Cyberpunk-roolipelistä jotain todella merkityksellistä.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: www.cdprojekt.com

Lisää aiheesta

Witcherit takovat rutosti rahaa

The Witcher 3: Hearts of Stone (PC, PS4, Xbox One)

The Witcher -kehittäjä kiistää huhut: EA ei ole ostamassa firmaa