Wolfensteinista löytyi uusi keskitysleiriviittaus

16.03.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Wolfenstein: The New Order -räiskintäpeliä on syytelty pintaliitotoiminnaksi, jonka juoksee läpi alta aikayksikön. Ehkä, jos mihinkään ei kiinnitä huomiota ja hyppii tarinan ohi. Todellisuudessahan New Order on erittäin taitavasti rakennettu hieno räiskintä, johon on ympätty myös huikea tarina ja valtavan paljon ajatuksia herättäviä yksityiskohtia.

Osa näistä menee niin syvälle pinnan alle, että niitä löydetään yhä edelleen, pari vuotta julkaisun jälkeen.

WolfensteinTheNewOrder_uut201603_nostoz

Uusin bongaus kertoo väkevästi siitä, että pelikehittäjät ovat miettineet huolella rakentamaansa vaihtoehtoista maailmaa. Pelin lopussa on näet kohtaus, jossa pelaaja muistelee hetkeä keskitysleirillä ja miettii natsien kykyä nähdä toiset ihmiset esineinä, joita voi hyväksikäyttää ja tuhota mielensä mukaan.

Eihän itse kohtaus ole sinänsä mitenkään uutta Wolfensteinin pelanneille, vaan se, että kohtaus on itse asiassa laina BBC:n 1970-luvulla julkaisemasta The Ascent of Man -dokumenttisarjasta, jossa juutalainen juontaja vierailee oikealla keskitysleirillä miettien ihmisyyttä, tiedettä ja kuinka sokeasti määräyksiä voidaankaan noudattaa.

The New Order on myös täynnä kaikenlaisia populaarikulttuuri- ja peliviittauksia. Matkan varrelta löytää niin Wolfenstein 3D -pelikenttiä kuin Fallout 3:n Vault 101:n, mutta syvemmät, kauemmas piilotetut easter egg -viittaukset tarjoavat yhä uusia löytöjä, jos vain tarkkasilmäiset osaavat yhdistää pisteet keskenään.

Lähde: Wolfenstein: New Order is great, and may have an awesome, obscure easter egg

Lisätietoja: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ascent_of_Man

Lisää aiheesta

Näin tehtiin eräs vuoden parhaista räiskintäpeleistä

Wolfenstein: The New Order (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Vuoden peli 2014: paras reboot ja toimivin huumori

Ääninäyttelijätär vihjaili uudesta Wolfenstein-pelistä