UUSIMMAT

World of Tanks juhlii panssarivaunujen satavuotista historiaa monin tavoin

18.09.2016 16:59 Jukka O. Kauppinen

Tank 100. Panssarivaunut 100 vuotta. Syyskuu 1916 oli käänteentekevä hetki sodan raa’assa historiassa, sillä silloin taistelukentillä nähtiin jotain aivan hirveää. Panssarivaunuja. Tänään niitä nähdään myös War Thunderin ja World of Tanksin kaltaisissa tankkipeleissä.

World of Tanks juhlii panssarivaunujen sadan vuoden historiaa myös pelillisillä juhlallisuuksilla.

Esimerkiksi PC-versioon on tullut uusi Convoy-erikoistehtävä, jossa pelaajat viskataan Sommen taistelun synkille, kamalille kentille. Tekoäly- ja ihmisvastustajien kanssa taistellaan ajamalla nopsakkaa brittiläistä panssariautoa, yhden tiimin yrittäessä pysäyttää kentällä möyrivän Mark I –panssarivaunun, toisen suojatessa sitä. Tankin ja auton lisäksi sekaan on heitetty uusia ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuvia varusteita ja interaktiivisuutta.

Sommen kartta on muuten aika karu paikka: synkkä ja ahdistava, kuin poltettu maa, täyttä tykistön kraatereita ja sotaromua. Valtava zeppeliinin raato röhnöttää muistuttamassa upeiden teknisten keksintöjen lyhytikäisyydestä. Ja siellä teräshirviö.

Panssariauto itsessään on muuten vaatinut muutoksia pelin fysiikkamoottoriin, sillä pelkästään pyörillä kiitäviä kulkupelejä ei WoTissa olekaan aiemmin ollut. Ehkäpä tämän myötä peliin saadaan tulevaisuudessa lisääkin panssariautoja.

World of Tanks

World of Tanks

Konsoleilla tankkijuhlia vietetään uudessa Trench Warfare -pelitilassa, jossa ajellaan ihan sillä Mark I –vaunulla itsellään. Konsolit saavat uutena karttana Thiepval Ridgen.

WoTin mobiiliversio Blitzissä ajellaan siinäkin Mark I:llä, minkä lisäksi pelaajille on annettu yhteisiä tavoitteita ja haasteita. Jos Mark I:llä ajetaan tietty määrä, saavat kaikki pelaajat kiitoksena premium-aikaa.

Blitziin tulee myös mm. uusia karttoja, turnajaisiapelaajille, Neuvostoliiton kevyitä panssareita ja erilaisia villejä mielikuvitusvaunuja, kuten Segan Valkyria Chronicles -pelin kaksi hauskannäköistä pikkuvaunua.

Wargaming on tehnyt myös diilin japanilaisen mecha-artisti Kunio Okawaran kanssa, joten luvassa on lisääkin outoja japanijuttuja. Japanin raskaiden tankkien tuleminen Monsters of Midway -päivityksen myötä kuulostaa näiden juttujen rinnalla melkeinpä bonukselta.

World of Tanks

World of Tanks

Panssarivaunujuhlia vietettiin myös Lontoossa, jossa Wargaming ja The Tank Museum toivat kaupungin keskustaan sadan vuoden takaisen Mark IV –vaunun replikan.

Jotta hyvää synttäriä Mark I:lle!