UUSIMMAT

World of Tanks -kehittäjä jakaa rahaa opensource-kehittäjille

27.05.2013 18:00 | Tero Lehtiniemi

World of Tanks -tankkipelillään messevästi rikastumaan päässeet Wargaming.netin pojat ja ehkä myös tytöt ovat tällä hetkellä varmasti ainoa positiivinen asia Valko-Venäjän tilassa tällä hetkellä. Menestys ei kuitenkaan ole noussut tankkipeliporukan hattuun, vaan firma aikoo jakaa rahaa opensource-kehittäjille, jotka ovat mahdollistaneet sen menestystarinan.

Rahaa ovat saamassa Linux Software, Django (The D is silent?) Software ja Wikimedia. Rahamäärät ovat ainakin vielä salaisia, mutta perusteet tuille ovat selkeät: firman palvelimet ovat Linux-pohjaisia, Djangon avulla firman verkkoprojektit toteutuvat ja Wikimedia on antanut firmalle työkaluja tutkimustyöhön. Wargamingin Maksim Melkinau totesi, että tuen avulla firma haluaa kiittää työkalujen tekijöitä, testaajia ja käyttäjiä sekä mahdollistaa näin niiden kehityksen myös jatkossa.

Wargaming.netin helposti omaksuttavat mutta äärimmäisen addiktiiviset sotapelit ovat kenties malliesimerkki toimivasta Freemium-toteutuksesta, ja tämän ovat huomanneet myös pelaajat. Aiemmin tiukasti Venäjän markkinoille suuntautunut firma on parissa vuodessa nuijinut tiensä yhdeksi PC-pelimaailman kannattavimmista ja MMO-piirien tunnetuimmista nimistä.

Lähde: PCGamesN

Lisää aiheesta

World of Tanks (PC)

War Thunder vs. World of Airplanes – f2p-lentosimujen sota