World of Tanks -tekijä panostaa eSportsiin

05.04.2014 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Parhaillaan Puolassa pelattava World of Tanks -superturnaus tarjosi lehdistötilaisuudessaan hieman näkökulmaa valkovenäjältä maailmalle ponnistaneen Wargaming.Net-pelitalon näkemykseen kilpapelaamisesta.

Yhtiön johtaja Victor Kislyi totesi, että alkujaan he eivät olleet lainkaan ajatelleet kilpapelaamista miltään kantilta. Mutta ”kolmisen vuotta sitten aloimme kuulla kentältä kommentteja ja vaatimuksia, että meidän pitäisi tarjota pelaajille enemmän haasteita ja kilpailuja.”

Alkuhetket oudon kilpapelaamisen parissa sujuivat varovaisemman tunnustelun ja monien epävirallisempien turnausten merkeissä. Vuonna 2010 järjestettiin runsaasti yhteisön vetämiä turnauksia, kun samaan aikaan Wargamingillä selviteltiin että mitä kilpapelaajat ylipäätään haluavat.

”Sitten me tajusimme, että pelaajien keskuudessa on valtava tilaus kunnon turnauksille”, ynnää yhtiön eSports-pomo Mohammed Fadl. Niinpä vuonna 2012 järjestettiinkin 1st International Tournament, jossa jaettiin palkintonakin jo 100 000 dollaria. Uralin teräksestä kamppailu 30 000 pelaajaa ja vuoden mittaan järjestettiin 120+ turnausta. Niiden menestys johti myös erityisen Wargamingin eSports-osaston perustamiseen.

2013 yhtiö käytti eSportsiin jo 8 miljoonaa dollaria ja yli tuhanteen turnaukseen osallistui 40 000 World of Tanks -joukkuetta. Kun muistetaan, että joka joukkueessa on seitsemän pelaajaa, niin puhummekin jo melkoisista pelaajamääristä.

Wargamingin toimitusjohtaja Victor Kislyi näkee World of Tanksin eSports-turnaukset ovat tärkeä osa laajempaa eSports-maailmaa. Eri kilpapelit tukevat toisiaan, ja WoTin menestys kilpailullisen pelaamisen rintamalla tuo lajiin uusia pelaajia, samoin lisää näkyvyyttä muillekin turnauksille. Pelin eSports-puolta ei kehitetä mitenkään omassa hiekkalaatikossaan, vaan osana sekä Wargamingin omaa strategiaa että muiden eSports-toimijoita kuunnellen. Vislyi pitääkin ihan mahdollisena sitä, että jonain päivänä Dotat, Counter-Striket ja muut kilpapelit järjestävätkin omat olympialaisensa, jossa kaikkien isojen pelien mestaruudet ratkaistaan.

Lisätietoja: http://www.twitch.tv/wgleu

Lisätietoja: http://thegrandfinals.com/

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/

Lisää aiheesta

World of Tanks –hulluutta: suomipelaajat kaiversivat Suomen lipun kartalle

Muropaketin uusimmat