World of Tanks -turnauksen ensimmäinen päivä ei oikein vakuuttanut

26.04.2015 12:35 | Jukka O. Kauppinen

Parhaillaan käynnissä oleva World of Tanksin MM-turnaus, The Grand Finals, suuntasi juuri toiseen päiväänsä. Ja saas nähdä, jospa tämä päivä olisi eilistä antavaisempi. Jos kertaan viime vuoden matseja, niin silloin yllätyin jo alusta lähtien matsien taitavuudesta ja taktikoinnista. Ei ollut yhtään mälsää seurattavaa! Nyt ensimmäisen päivän otteluista jäi käteen lähinnä pettymys.

Päivä näet sujui jokseenkin yksipuolisten ottelujen merkeissä. Kunkin otteluparin taisteluvoittoon tarvittiin viisi voittoa, ja hyvin usein matsit päättyivät tyyliin 5-0 tai 5-1. Toinen joukkue tuli, jyräsi ja rökitti ihan miten huvitti. Tämä kulminoitui päivän neljännessä Natus Vincere vs RG.Razer -pelissä, kun hallitseva maailmanmestari NaVi pisti Kiinan pojat pakettiin noin sata-nolla meingillä.
Asiantuntijoiden – eli viisaiden toimittajien – aitiossa ihmeteltiinkin kovasti sekä pelien aikana että jälkilöylyissä, että millä ihmeen ansioilla nämä Aasian ykköstiimit ovat tänne nousseet. Jos useammankin Aasian WoT-turnauksissa voittanut tiimi jää täysin jalkoihin, niin mitä se kertoo sikäläisten joukkueiden pelikyvyistä? Sanotaan nätisti näin, että jos kaikki sikäläiset pelaavat tyhmästi, huonosti eivätkä osaa koordinoida toimintaansa, niin ei jää paljoa sanomista kun vastaan tulee länkkäritiimi, jonka tyypit osaavat paitsi pelata yhteen, myös ampua. Tai osua. Voi sitä epätoivon huutoa, kun fiilis sähköistyy ”NYT RG.Razerit antavat NaVille kyytiä!”, kaverit saavat kolme vaunua yhtä NaVia vastaan – ja ampuilevat lähietäisyydeltä ohi. NaVilainen ajaa kiven taakse piiloon ja kohta RG:t savuavat raunioina. Ei näin, pojat.
Ylipäätänsäkin Aasia-tiimien rökäletappiot ja rökäletappiot yleensäkin olivat päivän teema. 5-0. 5-0. 5-1. Nopeita, yllättämättömiä ja yksipuolisia matseja, joissa altavastaaja saattoi välillä väläyttää vähän potentiaaliaan mutta ei sitten vain pärjännyt millään. Kuten mainittua, vuosi sitten ensimmäisen päivän meiningit olivat ihan toista luokkaa. Silloin riitti hurrattavaa ja ihailtavaa.


Päivän palasista mainitakseni jo eka matsi Arete vs Kazna Kru antoi esimakua päivän tulevasta tylytyslinjasta. Arete taisi hävitä 1-5 ja vaikka Aasian pojat antoivatkin vähän makua erilaisista pelityyleistä, niin turpiin tuli että rytisi, yrittivät he sitten suoraa höökiä tai taktisempaa lähestymistä. Hupaisana yksityiskohtana mainittakoon, että viidennen ottelun kohdalla serveri jumahti ja matsi piti aloittaa uudelleen. Kumpikin tiimi heitti tässä vaiheessa taktinoinnit sikseen ja ajoi täysillä päin lähinyrkkitappeluun. Tämä olikin ainoa kerta, kun Arete antoi Kaznalle kuonoon, hillittömässä nurtsipainissa.
Ilmeisesti Kaznan riveissä pelasi yksi suomalainen, ainakin hihamerkistä päätellen. Pystyisiköhän joku vahvistamaan havainnon, sillä ainakaan turnaussivuilla ja Kazna Krun sivuilla tästä ei löytynyt todistusaineistoa.
Ja siitä ne matsit sitten jatkuivat. El Gaming kyykytti kiinalaisen RG.Razerin 5-0 ja eurooppalainen Schoolbus kyykytti Aasian Yato.Gamingin 5-2. Matseista ei oikein jäänyt käteen mitään sen erikoisempaa ennen kuin NaVi antoi RG.Razerille päivän toisen tappionsa. Karua menoa, sillä NaVi matsasi selvästi löysäilyvaihteella, toinen käsi selän takana. ”Ajetaan päin ja tapetaan ne”, tuntui olevan taktiikkana. Hupaisaa sinänsä, sillä näin NaVin otteluja tarkkaileville analyytikoille ja kilpailijoille ei annettu mitään vinkkejä tiimin mahdollisista taktiikoista tulevissa otteluissa.
Kiinnosta hetki Navi vs RG:n matseissa oli se kerta, kun molemmat joukkueet ajavat täyttä höökiä kentän keskellä olevalle kukkulalle ja kohtaavat toisensa sen laella. Siinä menivät kaikki taktiikat heti romukoppaan ja yleisölläkin riitti riemua, kun NaVi ei pystynyt käyttämään ylivertaista taktiikkataitoaan. Mutta tiimityö ja tarkka ammunta toivat tälläkin kertaa voiton.
Mutta. 5-0. 5-3. 5-0. 5-0. Näette teeman. Yksipuolisia, toisen joukkueen yleensä täysin dominoimia matseja. Mihin katosi tasaväkinen punnertaminen ja taktikointi?


Toivotaan, että toisen ottelupäivän myötä heikot lenkit on nyt eliminoitu ja turnaus pääsee todella vauhtiin. Vaadimme hyvien tiimien kikkailuja, taktikointia, yllättäviä peliliikkeitä ja hurraata. Sitä ei ole vielä paljoa nähty.
Muina kuulumisina mainittakoon, että puitteet ovat ihan komet, joskaan eivät yhtä mukavat kuin viime vuonna. Katsomon rakennustelinemäiset penkit kiikkuvat ja tuntuvat niin heppoisilta, että melkein pelottaa. Tuntuu, että vähän nojaamalla pystyy kaatamaan kokonaisen penkkirivin. Pelihalleissa on kuitenkin tunnelmaa, värimaailma on rakennettu upeasti ja äänentoistoa riittää ihan kunnolla. Yleisölle on rakennettu joitakin aktiviteetteja sekä sisälle että ulos, ja yleisöhän tosiaan riittää. Jotkut kuulemma jonottivat eilen 4,5 tuntia sisään päästäkseen! Ja tänään paikalle saapuessamme, puolitoista tuntia ennen ovien aukeamista, jonottajia oli jo useamman sata metriä. Kiinnostusta siis riittää yllin kyllin ja ei ihme, tapahtumaa mainostetaan kaupungilla melkoisilla jättilakanoilla ja sisäänpääsy on ilmainen.
Päätän tältä erää raporttini täältä tähän.

Striimit:
http://www.twitch.tv/wgleu – Main stage (English)
http://www.twitch.tv/wglna – Backstage (English)
Lisätietoja: http://en.en.thegrandfinals.com

 

 

Muropaketin uusimmat