World of Tanks -turnauksen toinen päivä: filippiiniläiset voittivat yleisön sydämet

06.04.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

World of Tanks -turnauksen toinen päivä jäi suurelta osin näkemättä, koska päivä meni panssarimuseokierroksen ja haastatteluaktiviteettien parissa. Onneksi ehdin kuitenkin paikalle katsomaan päivän viimeisiä otteluja, joista hienoimmaksi ja koko turnauksen tähän saakka dramaattisimmaksi nousi kahden maailman vastakkaisilta puolilta olevan tiimin yhteenotto.

USA: Fnatic.

Filippiinit: PVP Superfriends.


Kaikki luonnollisesti odottivat Fnaticin vievän voiton miten haluavat, ja siltä se ensin näyttikin. Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat Fnaticille selkeitä voittoja, mutta sitten… Batmanin (!) vetämä tiimi vetäisi ässän hihasta, pisti päälle aivan uuden vaihteen ja herrankiesus sitä peliä…

Siinä missä PVP oli alkupeleissä hyvin passiivinen ja jäi pahoin Fnaticin vyörytyksen jalkoihin, niin etenkin neljännessä ottelussa katsomo repesi hurraahuutoihin ja valtaviin aplodeihin, kun filippiiniläistiimin kapteeni Batman koukkasi todella upeasti Fnaticin selustaan, häiritsi näiden keskittymistä ja avasi joukkueensa raskaille iskijöille tilaisuuden motittaa Fnaticin ydinosaston hurjaan ristituleen, jossa nämä tuhoutuivat hetkessä.

Tässä vaiheessa peli oli tasan – 2 ja 2 – ja Batman tiimeineen villiintyi täysin. Batman veti naamarin päähänsä, hyppi, huusi ja loikki, huusi enemmän ja mekasti niin tiimiläisilleen kuin yleisölle. Siis jo ennen kuin matsi oli edes ehtinyt loppua. Hulvaton ja riemukas asenne riemastutti katsojatkin, etenkin kun kaukaiset vieraat olivat niin upeasti nousseet takaisin peliin ja taistelivat täysillä pääsystä seuraavan päivän finaaliin. Ja kun viides, ratkaiseva erä päättyi Fnaticin täpärään, ihan itse aiheutettuun häviöön Ruinbergissä, josta suomalaiskommentaattori Willkey totesi, että ”ei kukaan eurooppalaisjoukkue olisi noin pelannut”.

Fnaticin Junior oli muuten vahva yleisönsuosikki, jota edessäni istunut tyttölauma oikein huokaili aina kun kaveria ruudulla näkyi.

Matsin jälkeen Batman jatkoi riemukasta temmellystään ja selitti mikrofoniin niin innoissaan, ettei hänen puheestaan kukaan mitään selvää saanut. Mutta iloinen, positiivinen sävy kyllä tuli selväksi. Batman pääsi myös hyvin, hyvin moniin kaverikuviin.

Epäilemättä PVP Superfriends on sunnuntain finaalin seuratun ja jännitetyin joukkue, jota myös paikallinen yleisö kannustaa eniten.

Lisätietojahttp://www.twitch.tv/wgleu

Lisätietojahttp://thegrandfinals.com/

Lisätietojahttp://eu.wargaming.net/

Muropaketin uusimmat