World of Warcraft -leffa sai nimekkään ohjaajan, mutta saiko ajoissa?

31.01.2013 15:00 | Miikka Lehtonen

Pitkän hiljaiselon jälkeen World of Warcraft -elokuva liikkuu taas eteenpäin. Nyt projekti on saanut suuren budjetin ja käsikirjoituksen ohella myös nimekkään ohjaajan. Mutta hetkinen, nythän on vuosi 2013? Tapahtuuko tämä kaikki liian myöhään?

Tuotantoyhtiö Legendary Pictures, joka on aiemmin tuottanut muun muassa Christopher Nolanin Batmanit, Watchmenin ja muita suuren budjetin leffoja, panostaa nyt tosissaan World of Warcraftiin. Yli 100 miljoonan taalan budjetti ja asiansa osaavan kirjoittajan käsis saavat nyt tuekseen myös kunnon ohjaajan, sillä projektiin on kiinnitetty muun muassa hillittömän hyvän Moonin ohjannut Duncan Jones.

Eihän tämäkään toki vielä mitään varmaa tarkoita, sillä projektiin on aiemminkin kiinnitetty Sam Raimin kaltaisia nimiä, jotka ovat sitten myöhemmin irtautuneet touhusta vähin äänin. Mutta kuulemma nyt studiolla on tekemisen meininki päällä ja projekti liikkuu taas.

Mutta liikkuuko se ajoissa? World of Warcraft julkaistiin vuonna 2005 ja se oli suosionsa huipulla noin kolme vuotta myöhemmin, Wrath of the Lich Kingin aikoihin. Nykyään pelin tilaajamäärät laskevat, eikä mainio Mists of Pandariakaan saanut trendiä seis, ainakaan pysyvästi. Kun elokuva tulee ulos arvioiden mukaan vasta vuonna 2015, miltä tilaajamäärät ja yleinen kiinnostus mahtavat silloin näyttääkään?

Toisaalta liekö sillä väliä? World of Warcraft on tunnettu nimi ja suuren budjetin fantasia myy nykyään hyvin. Ehkä tarpeeksi rempseät trailerit ja hypejunan puksutus tuovat kassaan tarpeeksi rahaa.

Seuraamme tilanteen kehittymistä

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää aiheesta

Warcraft-elokuva taas liemessä – Sam Raimi lätki toisiin töihin

Sam Raimi ohjaa World of Warcraft -elokuvan

Nettiroolipeli World of Warcraft kääntyy elokuvaksi

Keskustelu

mooren laki…jos jokin voi mennä päin persettä…niin se myös menee!

Siinäpä se ongelma onkin… Hyvä pelielokuva vaatisi hyvän tarinan, ymmärrystä pelimaailmasta ja rohkeutta tehdä muutakin kuin perusfantsua…
Itse uskoisin, että Warhammer 40000 sarjan Eisenhorn sarjasta saisi hyvän tulevaisuuteen sijoittuvan Goottiteemaisen synkän kauhu/spatter/juonittelu/scifi rymistelyn, mutta senkin voisi sössiä niin helposti…

Jos/kun tämä elokuva ilmestyy, niin kyllä näma vanhatkin tilaajat löytävät tiensä sinne elokuviin. Ja Warcraft maailmasta on potentiaalia tehdä vaikuttava elokuva joten varmasti tulee suosittu muidenkin kuin wowittajien keskuudessa, jos elokuva vain toteutetaan hyvin.

Noh, mikäpä nostaisi tilaajamääriä siinä määrin kuin ”loistava elokuva aiheesta”. Jos pätkä on hyvä niin tottahan toki kaikki sen piirin ihmiset haluaa pelatakkin kyseistä peliä. Eli siinä mielssähän myöhäinen ajankohta voi olla jopa parempikin asia.

Itse veikkaan, että floppaa, floppaa ja floppaa. Jos taas ei floppaa niin tullaan taatusti näkemään vastaavia projekteja joilla aletaan tukemaan pelejä.

Muropaketin uusimmat