Uusimmat

World of Warcraft on ilonamme vielä 10 vuoden päästä

03.11.2014 15:15 Miikka Lehtonen

Blizzardin MMO-vanhus World of Warcraft ehtii tänä syksynä jo kunnioitettavaan 10 vuoden ikään. Se on alati uudistuvalla pelialalla jo kunnioitettava saavutus, mutta Blizzardin tähtäimessä on paljon suurempi luku: firma uskoo WoWin olevan kuvioissa vielä 10 vuoden kuluttua.

Näin totesi pelin suunnittelija GameSpot-saitin haastattelussa. WoWhan juhlii tänä vuonna jenkeissä kymmenvuotissynttäreitään, mikä on jopa massiivimoninpeliltä hieno saavutus, varsinkin kun peli on yleisökadosta huolimatta voimissaan ja takoo Blizzardille miljardiluokassa rahaa joka vuosi. Niinpä ei sinänsä ole yllätys, ettei kultaista vasikkaa olla pistämässä teuraalle aivan vielä. Tai vielä pitkään aikaan.

”En tietenkään osaa vielä sanoa, millainen 20. syntymäpäivämme tulee olemaan, mutta voin varmuudella luvata teille, että sellaiset tullaan näkemään. En epäile sitä hetkeäkään.”

World of Warcraft saa viidennen lisäosansa parin viikon kuluttua, sillä 13.11. julkaistaan Warlords of Draenor. Huhut ja Blizzardin palkkausuutiset kertovat, että firma on siirtymässä kahden vuoden välein julkaistavista lisäreistä vuotuisiin laajennuksiin. Lisäksi huhut kertovat myös, että se Domessakin uutisoitu Blizzardin mysteeriprojekti on … no, se WoWin seuraava lisäosa. Firma rekisteröi äskettäin Eye of Azshara -tavaramerkin, joka voisi hyvinkin olla se lisärin nimi.

”Teemme jo työtä tulevaisuuden eteen. Puhumme siitä, millainen seuraava lisäosamme on, sekä myös siitä, millainen sitä seuraava on.”

Ja niinhän se on tehtäväkin, sillä syklien kiristyessä tiimillä ei ole aikaa pyöritellä kauheasti peukkujaan. Vaan miten on? Uskotteko te, että WoW on olemassa vielä 10 vuoden kuluttua?

Lähde: Gamespot