UUSIMMAT

World of Warcraft, työhaastattelun turma

19.12.2008 09:00 | Miikka Lehtonen

Monet World of Warcraft -pelaajat ovat jo pitkään uskotelleet itselleen, että WoWin parissa opitut taidot voivat olla hyödyksi työpaikkahaastattelussa. Bzzt, väärin! Työpaikkahaastattelijat ovat pikemminkin oppineet varomaan WoW-pelaajia, sillä he uskovat pelin olevan haitaksi.

Brittiläiset pelisaitit uutisoivat uudesta trendistä, joka huolestuttanee ainakin noin kymmentä miljoonaa ihmistä. Työhaastattelijat ovat nimittäin oppineet siivilöimään World of Warcraft -pelaajat listoiltaan. Miksi ihmeessä? Monet pelaajathan uskovat, että esimerkiksi WoW-killan vetäminen opettaa arvokkaita johtamistaitoja ja pelissä oppii muutenkin paljon tiimityöstä. Ehkä näin, mutta väärään aikaan.

Työnantajat väittävät nimittäin, että monet World of Warcraft -pelaajat opettelevat näitä taitojaan niin myöhään, että he ovat töissään aivan pihalla unenpuutteensa ja harhailevien ajatustensa vuoksi. ”Työnantajat ovat erityisesti pyytäneet meitä olemaan lähettämättä heille World of Warcraft -pelaajia”, kertoo anonyymisti kokemuksistaan postaileva rekrytoija. ”He uskovat, että World of Warcraft -pelaajat eivät pysty antamaan koko työpanostaan, koska heidän huomionsa on muualla tai he nukkuvat liian vähän.”

Anonyymi syväkurkku kumoaa myös WoW-miesten johtamistaitoteoriat. ”Mainitsin firmoille, että jotkut ihmiset ovat kertoneet oppineensa raid-kiltojen johtamisesta management-taitoja ja kykyä viedä projekteja loppuun. Ei auttanut, meitä pyydetään siivilöimään nimenomaan WoW-pelaajat pois listoilta.”

Näin siis tällä kertaa. Jos haet työpaikkaa, älä yritä pröystäillä 80. tason tonttusoturillasi. Voi kolahtaa omaan nilkkaan – ja se on kaikille gnomeille aivan oikein.

Lisää aiheesta

World of Warcraft tuo väriä parisuhteeseen ja lakitupaan

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

Äärimmäinen pelivekotin: aito World of Warcraft –miekka

Nyt se on virallista – Blizzard kehittää uutta massiivimoninpeliä

Pelilesket: pukeutukaa haltioiksi

World of Warcraft tunkeutuu South Parkiin

Lue myös

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestys

Arvostelu: Tomb Raider Underworld (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Steam kusee europelaajia silmään?

Voita beta-avain BattleForgen betatestiin