World of Warplanesistä ei tullut hittiä, mutta Wargaming ei hylkää sitä

26.05.2016 21:00 | Jukka O. Kauppinen

World of Tanks ja World of Warships ovat kerrassaan erinomaisia ja menestyviä pelejä. Mutta niiden väliin mahtui myös World of Warplanes, joka ei ollut erityisen hyvä ja vielä vähemmän hitti.

Wargaming.Netin Al King ynnää, että näin kävi – mutta kaveria ei jätetä eikä peliä hylätä.

”Ajatus siitä, ettei Warplanesiä olisi, se on mahdoton. Me emme tunnusta tappiota” King laukoo ja tunnustaa, että firman kunnia on kyseessä.

Studio on kuitenkin harkinnut Warplanesin perusteellista remontointia. Pöydällä oli jopa totaalisen erilainen megaremppa, jossa pelin olemus olisi muutettu likimain täysin.

”Se oli melkein moba, mutta se oli joistakin liian kaukana siitä millaisen lentopelin pitäisi olla. Se olisi rikkonut pelin historiallisen pohjan ja ollut todella erilainen.”

Liian erilainen, jota moba-Warplanesin idea ammuttiin alas, samoin kerralla tehtävä, peliä totaalisesti muuttava megaremppa. Sen sijaan Warplanesia työstetään hiljalleen pienemmissä päivityksissä, joiden yhteydessä kuunnellaan tarkoin pelaajien toiveita.

”Kuuntelemme yhteisöä, teemme heidän haluamiaan juttuja ja twiikkaamme peliä takaisin siihen suuntaan mitä se oli, ennen kuin näpersimme sen pilalle”, King tunnustaa.

Tavallaan tässä on yhä silti se ongelma, että Warplanes ei ollut alun alkujaankaan kovinkaan hyvä peli. Ihan ok, mutta ei semmoista kolmen tähden ilmaisräiskettä kummosempi. Jos minulta kysyttäisiin, niin olisin yhä sen isomman kertarempan kannalla.

Hintsailusta huolimatta Warplanes nähdään yhä toimivaksi konseptiksi ja peliksi, jossa on yhä kaupallista potentiaalia. Jos se vain saataisiin joskus viilattua paketiksi, joka kiinnostaa muitakin kuin tämänhetkisiä aktiiveja…

Lisätietoja: http://worldofwarplanes.com/

Lisää aiheesta

Wargaming: “sotapelaajat ovat isänmaallisia”

No nyt on söpöä: pelastavatko tankki ja lentskari Wargamingin pikku purtilon joulun?

World of Warplanes (PC)

Wargaming ei aio enää yhdistää pelejään: “emme vihaa pelaajiamme”

War Thunder vs World of Warplanes – f2p-lentosimujen sota

World of Warplanes –haastattelu – sotatankeista lentohommiin [1+2]

Muropaketin uusimmat