World War II Online muuttuu ilmaispelattavaksi

06.08.2012 09:41 | Miikka Lehtonen

Jos vakavan sodan ystävien mielipidettä kysytään, World War II Online on ehkä kovin peli ikinä. Jyrkän oppimiskäyrän takana piilee tiettävästi todella palkitseva ja kiehtova pelikokemus, mutta monilta se on jäänyt löytämättä. Nyt edessä on yksi tekosyy vähemmän, sillä WWII Online muuttuu ilmaispelattavaksi.

World War II Onlinen täysi versio on aina ollut kuukausimaksullinen ja tulee olemaan sitä jatkossakin. Rinnalla tarjottiin ilmaista ja vain hetken pelattavissa olevaa kokeiluversiota, joka oli kuitenkin järkyttävän gimpattu: ilmaispelaajat eivät voineet esimerkiksi osallistua kiintopisteiden valloitukseen, mikä on kuitenkin koko pelin pointti. Kehitystiimi on ilmoittanut, että kokeiluversio muuttuu jatkossa täysin pelattavaksi ilmaisversioksi, jossa kaikki tärkeät sotatoimet onnistuvat. Maksua kohti pelaajia potkitaan sillä, että ilmaispelaajat eivät saa käyttöönsä kaikkia leluja pelin suuresta kalustovalikoimasta.

Kyseessä on sisällöllisen uudistuksen ohella myös imagouudistus, sillä pelin tuottaja selittelee blogissaan, että ”ilmainen kokeilujakso” tuo terminä mukanaan odotuksia luottokorttinumeroiden syöttämisestä ja muista ylitettävistä esteistä, joita peli ei ole kuitenkaan vaatinut. Ja jatkossa se on ehkä selvempää, jolloin useampi pelaaja uskaltaa kokeilla mainiota peliä.

Samaan syssyyn tiimi pohtii myös uusia rahoitusvaihtoehtoja nykyisen kuukausimaksun rinnalle. Näistä ei kuitenkaan puhuta ennen kuin F2P-malli on julkaistu ja saatu toimivaksi.

Lähde: WWII Online

Lue myös

Sorcery (PS3)

7 Wonders (lautapeli)

GTA V edistynyt merkittävästi

Mitä tapahtuu, kun fanit pousaavat ison miekan kanssa?

Muropaketin uusimmat