UUSIMMAT

World War Online II saa vaihtuvan sään ja ragdoll-fysiikat

16.11.2009 14:30 | Jukka O. Kauppinen

Suosittuun verkkosotasimulaatio World War II Online: Battleground Europeen saapuu seuraavassa isossa päivityksessä merkittäviä muutoksia. Vaikka päivityksen versionumero kuulostaakin pieneltä, v1.31, niin se tuo muassaan esimerkiksi merkittävästi uudistuneen version simulaation peliytimestä. Ja vaihtuvat säätilat, räsynukkefysiikat ja paljon muuta.

1.31 sisältää esimerkiksi merkittävän päivityksen SpeedTree-järjestelmään, uutta pelimekaniikkaa, uusia animaatioita, dynaamiset pilvet ja sadetilan. Char-panssarivaunusta ja Bf 109 E-4/Spitfire Ia/Spitfire Vb -lentokoneista luvataan myös uusitut versiot.

Lue lisää: v1.31 Preview- huge update to include variable weather and rag doll physics

Lue myös

Arvostelu: Borderlands (PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed II –haastattelu ja videoesittely

Battlefield: Bad Company 2 räätälöidään PC:lle

Modern Warfare 2 ylitti (myynti)odotukset, Suomessakin triplakultaa

Keskustelu

Itse pelistä sitten.

WWIIonline on haastava peli ja sen omppimiskäyrä on hyvin jyrkkä, eli alussa kaikki tuntuu vaikeelta ja viholliset ylivoimaisilta, mutta ei kannata antaa sen lannistaa. :)

Pelin sisällä olevan enginen teknologia on todella vanhaa ja nyt viimevuosina sitä on uudistettu pala palalta. Se ei ehkä näytä karkilta, mutta se tuntuu karkilta.

Ehkä paras roolipeli mitä markkinoilta löytyy.. okei ei perinteisessä mielessä, mutta tässä pelissä lähes jokainen pelaaja opettelee roolin mitä he pelaavat sitten läpi peliuransa vaihtaen tai ees poiketen siitä harvoin ja silloinkin pitkin hampain. Ei lentäjäpojasta välttämättä hyvää kiväärimiestä saa, mutta kyllä sitä välillä joutuu sitäkin tekemään.

Toi sää on kyllä hieno juttu, aikasempi yritys oli vähä kehono ja se sitten otettiin pois, en ole vielä päässy kokeilemaan sen todellisia vaikutuksia peliin, mutta ainakin luo tunnelmaan ennen.. oh niin ikisinisille euroopan taivaille :D Ragdoll efectit on nyt vain niin tätä päivää ja fiksummän näkösii kuin ne vanhat auh.. ja makaamaan kuolemat :D

Noi uudelleen texturoinnitkin on ihan jees.. oli jo aikakin.

EI hemmetti ku alko kyl syyhyttää niiin paljon pelata taas.. huh. 5 vuotta tuotaki pelannu jo :D. Itse olin perustamassa ensimmäsitä suomalaista squadia allyille ja ekan muutama kuukauden jälkeen, jolloin pelasin aksuilla, pelannu lähinnä allyillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

@5

Hah, axu propagandan uhri! :D

Ihan loistavaa legendaa kaveri pistää totisella naamalla :D. Otampa talteen ja käännökseen niin päästään me ally ”easymodettajat” naureskelee oikeen kollektiivisessa easymode ryhmässä.

Hyvät Edome lukijat, ei kannata kuunnella tuota kaveria liikaa. Pelissä puolet ovat suhteellisen hyvin tasapainossa. Pelibalanssi menee pitkälti aikavyöhykkeiden mukaan ja esim euroaikoina axut ei todellakaan ole altavastaajana vaan yleensä vyöryttävät ihan todella ja sama toisten päin sitten aamu yöllä. Jotain pelitasapainosta kertoo, se, että axujen suomisquadeilla on ehkä 200 pelaajaa listoilla kun allyillä suomisquadilla on se 20… eli jos haastetta haluu euroaikaan niin kannattaa kyllä allyille tulla vääntää ja kokemaan salamasotaa ottavana osapuolena zergiarmeijaa vastaan. Itse tykkään lentää, mutta monesti se jää haaveeksi kun LW koneet täyttää taivaan, ja kun lähes kaikki allykoneet one hitaampia kuin vastustajansa vastaavat niin eihän niitä pääse edes karkuun.

Peli tasapaino on asia mihin devaajat pyrkii puuttumaan, välillä onnistuu välillä ei.

Eipä taida VaN ikinä ollut pelaamassa allyillä muuta kuin kampanjoiden välillä kun väittää, että CS-teinit päätyy sinne. Meiän squadissa, ainoa allyille perustettu liittoutuneiden squadi ikinä, keski ikä on about 30, mutta kyllä siihenkin pari teinii mahtuu.

Kehittäkää oma mielipiteenne pelistä ja suomalaisia löytyy kummaltakin puolelta, aksuilta enemmän ja allyiltä vähemmän. Se on varmaa, että peliin kun loggaa niin aleltaan kaataa päähän virheellistä informaatiota vastustajista ja varmaan helppo uskoa kun tämä tapahtuu kokeneempien pelaajien toimesta.

Itse olen tällä hetkellä luovalla tauolla… tai siis lähinnä odotan, että saan päivitettyy mun PC:n ja sit palaan kiusaamaan arvoisia aksuvastustajiani :)

@4 Jos simulaattorit ei uppoa, niin ei kannata edes vaivautua. Peli vaatii alkuun pitkää pinnaa ja opettelua. Samaten liittoutuneilla pelaaminen on täysin easy-modea joten kannattaa aloittaa heti saksalaisilla.

Saksalaisten kalusto on mallinnettu huomattavasti realistisemmin kuin liittoutuneiden ”suihkukone” pommittajat. Myös epärealistisesti mallinnetut tankkejakin helposti posauttelevat kiväärikranaatit briteillä on jokseenkin naurettavaa. Saksalaisilla ei ole kui HE -kiväärikranaatteja, alleilla myös panssaria lävistäviä HEAT -kiväärikranaatteja.

Huomattavasti palkitsevampaa näillä osin pelata saksalaisilla kun joutuu oikeasti tekemäänkin jotain.

Samaten Sakemanneilla on tiimihenki huomattavasti parempi kuin perus CS-teineillä jotka menevät heti liittoutuneiden (onneksi) puolelle vonkumaan kuinka pitkäveteinen peli voi olla kun tapot eivät tule kuin manulle illallinen.

Pelistä löytyy laivasto, ilmasto, panssari/panssarintorjunta/ilmatorjunta, jalkaväki simulaattori. Eli kaikille vähän jotain. Itse on tullut pääosin vietettyä maavoimissa aikaa, kun tuo lentäminen on noita allibaanien lol-hävittäjiä vastaan ollut aika turhaa.

IL-2 sturmovikkia aktiivisesti pelanneena voin sanoa että saksalaisella ilmakalustolla allivehkeitä vastaan tappeleminen on huomattavasti haastavampaa kuin mitä se oikeastaan oli. Ranskahan kaatui heti sodan alkumetreillä, eikä etulinjassa pahemmin nähty ranskisten lentokalustoa.

Graffat on aika old school mutta pelattavuus ratkaisee..osaako joku pelaava listata lyhyesti hyvät ja huonot puolet kys. pelistä?

Käykö kyseisessä pelissä Visa Electron (Nordea) maksuvälineenä?

It’s Been A Long, Long Time.

Vihdoin tämäkin jättiläismäinen päivitys alkaa hiipiä päivänvaloon :)

Muropaketin uusimmat