WoT-turnauksen ensimmäinen päivä oli puolalaista jyräystä

05.04.2014 19:48 | Jukka O. Kauppinen

World of Tanks -olympialaisten kolmen päivän mittainen hurja taisto kohti finaalia on hyvässä vauhdissa. Paikan päällä tunnelma on ollut paikoittain suorastaan sakea, sillä osallistuvat joukkueet ovat antaneet hienoja näyttöjä osaamisestaan ja keskivertoa taktisemmasta, taitavammasta pelaamisesta.

Päivän kohokohtia olivat tunnelmallisesti ja melullisesti, joskaan ei aina pelitaidollisesti, isäntämaan oman Lemming Train -joukkueen kipuaminen finaalitaistoihin. Lemming Trainin matsit olivat melkoista poukkoilua, sillä joukkoe väliin voitti, väliin hävisi karsintaottelujaan, pysytellen koko ajan täpärästi karsiutumisrajan yläpuolella. Paikallisvärejä kantavan tiimin pelit olivat myös tunnelmallisesti upeita, sillä täyteen pakkautunut  elokuvateatterillinen yleisöä luonnollisesti kannusti omiaan ylenpalttisesti, hurraten usein jopa yksittäisille tapoille.

Vierastiimien peleissä aplodeja jaeltiin maltillisemmin, joskin toki kaikki joukkueet saivat aina kiitolliset lopputaputtelut.

Mieleenpainuvaa sodintaa nähtiin myös erään aasialaisjoukkueen ottaessä yhteen venäläisten kanssa. Yllättävintä matsissa oli se, miten vahvasti aasialaispoppoo takoi päähän ennakkosuosikkia. Suomalaisjuontaja Willkey kommentoikin myöhemmin, että aasialaistiimeistä ei ole ollut juuri ennakkotietoja saatavilla, ei edes matsivideoita, joten heidän pelityylinsä tulee kaikille melkoisena yllätyksenä.

Yleensäkin turnauksessa jäi vahvasti mieleen huima mittakaava. Päähalli on valtava teatteri ja tv-kameroita on joka puolella. Jokaista pelaajaa kuvaa oma kameransa ja niin pelaajien karsinoissa kuin yleisössä on niin kiinteitä kuin liikkuvia kameroita joka puolella. Matsien juontajia kuvataan, samoin asiantuntijakommentaattoreita  Melkoinen tuotanto!

Toisen päivän matsit ovat jääneet tältä päivältä näkemättä, haastattelujen ja muiden tankkihommien takia. Mutta Lemming Train näytti ottaneen aika kovasti kuonoonsa Natus Vincerertä. Illan viimeisten matsien joukossa on ainakin The RED Rushin ja Lemming Trainin tiukka Loser round 2:n finaali, missä nähdään varmasti todella ankaraa pelaamista.

Lisätietoja: http://www.twitch.tv/wgleu

Lisätietoja: http://thegrandfinals.com/

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/

Muropaketin uusimmat