WoW-antisankari Leeroy Jenkins päätyi lyhytelokuvan tähdeksi

31.05.2012 11:00 Tero Lehtiniemi

Kuten me kaikki tiedämme, pelaaminen on vakava asia josta hauskanpito on kaukana. Joskus hauskinta ovat kuitenkin tilanteet, joissa pelaamiseen tosikkomaisesti suhtautuvat joutuvat ns. inhimillisten tragedioiden uhriksi. Yksi tälläinen hyvä esimerkki on World of Warcraft -pelin alkutaipaleelle ajouttuva tapaus Leeroy Jenkins. Nyt tämä kuuluisa lohikäärmeen munien hiplaaja on päässyt myös pilaamaan pankkiryöstön.

Leeroy Jenkins -hetki on siis alun perin videolle päässyt tilanne, jossa ystäväporukka on tutkimassa erästä World of Warcraftin luolastoa. Yksi ryhmän jäsenistä on Leeroy Jenkins -niminen heppu, joka yli-innokkaana menee tutkimaan huoneessa olevia lohikäärmeen munia. Jokainen luolaston kohdan tietävä tai videon nähnyt tietää, mitä seuraavaksi käy. Kaiken kruunasi vielä Leeroyn sotahuuto ”Leeeeroyyyyy Jenkins” ja itse killan nimi PALS FOR LIFE.

Yli 30 miljoonaa katsojaa kerännyt video on muodostunut yhdeksi MMORPG-skenen legendaarisimmista källeistä, ja nyt on siirretty moderniin amerikkalaiseen suurkaupunkiin, jossa paikallinen Leeroy ryssii hyvin suunnitellun pankkiryöstön. Homma alkaa menemään pieleen kun satunnainen kaduntallaaja tulee tilaamaan hot dog -myyjäksi naamioituneelta kriminaali-Leeroyltä hodaria. Loppu onkin historiaa.

Alla sekä alkuperäinen Leeroy, että Worldwide Short Film Festivalille osallistunut The Leeroy Jenkins short film.

Ja tässä uusi versio

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360)

Kauhua kaksivuotiaan silmin – tuore näkökulma survival horroriin

BBC mokasi: YK-logon tilalla Halo

Spec Ops: The Line -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)