Uusimmat

WTF? WTFast lupaa nopeampia nettipelejä – mutta lähinnä vain lagaa

20.03.2015 20:30 Jukka O. Kauppinen

WTFast on aika WTF. Enkä taida olla ainoa, joka on keksinyt ihan itse tämän nerokkaan repeilytyttävän vitsin. Mutta on siihen syytäkin. AAA Internet Publishing on näet julkaissut oudon työkalun, joka kehuu nopeuttavansa nettipelaamista. Käytäntö on kuuleman mukaan jotain ihan muuta.

Ohjelman tekijöiden mukaan nettiliikenne liikkuu normaalioloissa miten sattuu ja epäluotettavasti. Heidän ohjelmistonsa ja palvelimien avulla tieto kulkee kuitenkin nopeammin ja varmemmin, mikä on erityisesti nettipelien mieleen.

Softan tekniset perustelut tosin kuulostavat oudoilta. Todellisuudessahan nettiliikenne on suunniteltu alun alkaenkin etsimään reittinsä kohteeseen mahdollisimman nopeasti ja varmasti. Ei kuulosta hirveän fiksulta, jos siihen väliin lyödään vielä erityinen dataliikennettä tunneloiva softa, joka kierrättää dataa vielä muutaman ylimääräisen palvelimen kautta. Etenkin kun niiden välillä data kulkee aivan samoja reittejä pitkin kuin ihan tavallisestikin liikkuva peliviestintä. Jotenkin kun ihan hienoisesti epäilen, ettei AAA ole käynyt vetämässä eri mantereille omia kaapeleitaan.

Pelaajien kokemukset WTF-softasta ovatkin jokseenkin sellaisia, kuin mitä tällaiselta ratkaisulta odottaa.

”More like WTF my ping is now at 1700” ja ”more like wtfslow” ovat ehkä kuvaavimmat kommenttit, mutta kyllä ”It Blocks VAC and gets you Banned From CS:GO 10/10!” naurattaa väkisinkin.

Pitäkää siis varanne. Ja pysytelkää muutenkin kaukana näistä PC:n optimointi- ja puhdistussoftista, mitä netissä usein yritetään ihan ilmaiseksi tarjoilla. Niistä ei ole keskimäärin kuin haittaa.

Lisätietoja: WTFast Gamers Private Network (GPN)