UUSIMMAT

X-COM- ja Phoenix Point -kehittäjä: Epic Games on hyväksi monille indie-peleille

08.08.2022 20:35 Muropaketin toimitus

Epic Games jakaa pelaajayhteisön keskuudessa mielipiteitä. Ainakin X-COM- ja Phoenix Point -kehittäjä Julian Gollop on sitä mieltä, että Epic Games on hyväksi monille indie-peleille ja studioille.

”Kun alun perin julkaisimme pelimme yksinoikeudella Epic Games Storeen, se herätti pelaajissa paljon negatiivisia tunteita ja jopa salaliittoteorioita”, Gollop totesi PCGamerin haastattelussa. Sittemmin tilanne on rauhoittunut, ja todellisuudessa Epic Gamesilla on ollut Gollopin mukaan hyvin positiivinen vaikutus indie-pelikehitykseen.

Gollopin mukaan Steamin etuna kauppapaikka tarjoaa kehittäjille erittäin laajan asiakaskunnan, joka on hyväksi niille kehittäjille, kenellä riittää rahaa ja tahtoa saada peli julkaisuvalmiiksi. Steamissa ongelmana on kuitenkin se, ettei peli välttämättä erotu valtavasta pelien massasta.

Epic Games Storen kautta tehdyt yksinoikeussopimukset takaavat kehittäjille hyvän pesämunan kehitykseen jo ennen julkaisua, mikä tekee tarjouksista erittäin houkuttelevia. Lisäksi ”uusi” julkaisu yksinoikeusperiodin jälkeen antaa pelille uuden elämän ja kehittäjälle mahdollisuuden luoda kiinnostusta peliä kohtaan uudemman kerran.