X-COM räiskintä on nyt The Bureau: XCOM Declassified – katso kuvat ja traileri

26.04.2013 13:00 | Jukka O. Kauppinen

2K Marin –studion 2K Gamesin leivissä vääntämä XCOM-räiskintäpeli on ollut pahassa vastatuulessa viimeisen vuoden, puolentoista ajan. Kaikki hype suuntautui Firaxisin upeaan X-COM-strategiapeliin, eikä ketään oikeastaan enää kiinnostanut mitä sille FPS-pelille kuului. FPS muutettiin välissä jo 3PS:ksi, eikä sekään mitään auttanut.

Ja sitten….

16.4.: Vaihtoiko XCOM-räiskintä nimeä?

Pelin julkaisijana toimiva 2K on nyt poistanut XCOM-räiskinnän verkkosivun ja kaikki pelivideot netistä. Projektia ei kuitenkaan ilmeisesti olla peruttu lopullisesti, sillä netistä löytyvät todisteet vihjaavat, että XCOM onkin muuttanut nimeään.

2K on rekisteröinyt viime aikoina verkko-osoitteita, jotka viittaavat projektiin nimeltä The Bureau. Firma on myös rekisteröinyt nipun osoitteita nimellä whathappenedin62. Tiedämme ennestään, että XCOM-räiskinnän oli tarkoitus sijoittua vuoteen 1962.

Mutta nyt tämäkin selvisi. XCOM-räiskinnän uusi nimi on The Bureau: XCOM Declassified, ja peli kertoo The Bureau –ryhmästä, joka taistelee ulkoavaruuden uhkia vastaan. Vaikka sen pohjalla lieneekin yhä iso osa vanhaa peliä ja XCOM/Ufo-pelien kaanonia, niin reboottaus on varmasti tehnyt teokselle hyvää. Mietitään asioita uusiksi ja otetaan isompi välimatka niihin kunnon strategiapeleihin.

”Varjoista käsin Virasto puolustaa maailmaa, ihmisyyttä – ja peittelee totuuden.”

3PS-peliä kuvaillaan taktiseksi räiskinnäksi, jonka ”laskelmoitu taistelujärjestelmä pakottaa pelaajat miettimään ja toimimaan taktisesti.”

 

The Bureau: XCOM Declassified ilmestyy 23.8.2013.

Lisätietoja: http://www.thebureau-game.com/

Lisää aiheesta

Vaihtoiko XCOM-räiskintä nimeä?

XCOMin Second Wave -modista tuli virallinen ja ilmainen versio

XCOM: Enemy Unknown (PC, PS3, Xbox 360)

UFO: Extraterrestrials (PC)

Muropaketin uusimmat