X-Comin isä puhuu paljon ja vähän kaikesta

29.04.2013 14:00 | Miikka Lehtonen

Julian Gollop on mies, jota on kiittäminen paljosta. Kaverin 27-vuotisen uran varrelle kun mahtuu muun muassa X-Comin kaltainen pikkupeli, joka on edelleen rautaa ja lisäksi poikinut vuosien varrella lukuisia seuraajia. Nyt mies puhuu urastaan ja kaikesta muustakin.

Kyllä nyt käy kateeksi PC Gamerin kollegoja. He kun ovat päässeet tekemään todellisen syvähaastattelun muun muassa Laser Squadista ja X-Comeista tunnetun Julian Gollopin kanssa. Nelisivuisessa haastattelussa puhutaan niin miehen menneisyydestä kuin tulevaisuudestakin ja vähän kaikesta muustakin siinä sivussa.

Tässä pieni maistiainen siitä, mitä Gollop nyt tekee. Vinkki? Uusintaversiota legendaarisesta antiikkipelistään.

”Juu, työskentelen nykyään Bulgariassa. Perustan omaa indie-studiotani. Teemme vuoropohjaista strategiapeliä. Se on jatko-osa/uusintaversio pelistä, jonka tein vuonna 1985 (toim. huom. haastattelussa maintaan vuosi 1995, mutta Chaos on vuodelta 1985) ZX Spectrumille nimeltään Chaos. Sen julkaisi alun perin Games Workshop. Se oli fantastinen moninpeli, jossa pelaaja oli velho, joka manasi esiin olentoja. Areena oli vain musta ruutu, joka sitten täyttyi pelin aikana maagisella tulella, limaisilla mönteillä ja muulla sellaisella. Se oli mahtava moninpeli ja haluan tehdä siitä nettimoninpelillä varustetun version.”

X-Comin historia, tekoälyn luonne ja laatu, miehen uusi peli, hänen rakkautensa lautapelihin, oudot tarinat Terror from the Deepin ja XCOM: Apocalypsen takana ja monet muut kiehtovat tarinat ovat vain yhden klikkauksen päässä…

Lue juttu: PC Gamer

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: UFO: Enemy Unknown 

XCOMin isä arvostaa uutta XCOMia

UFO/X-Com-pelien luoja tekee uutta strategiaa 3DS:lle 

Muropaketin uusimmat