Xbox 360:n Minecraft osoittautui hillittömäksi rahamagneetiksi

11.05.2012 10:30 Miikka Lehtonen

PC:n puolella Minecraft on villinnyt pelaajia jo useamman vuoden ajan, mutta konsolipuolella oli tähän saakka tyytyminen huonoihin kopioihin. Kun tuli virallisen Minecraft-käännöksen aika, moni epäili pelin kannattavuutta: vieläköhän joku sen ostaisi, vai ovatko kaikki jo tyydyttäneet himonsa kopioilla? Vastaus on aika yksiselitteinen.

Xbox 360:n Minecraft, eli virallisemmin Minecraft Xbox 360 Edition, julkaistiin konsolille muutamaa päivää sitten ristiriitaisen vastaanoton saattelemana. Pelaajat arvostivat yleisesti sitä, että peli oli saatavilla myös 360:lle, mutta olivat närkästyneitä siitä, että 360-version pelimaailma on PC-versioon verrattuna postimerkin kokoinen ja tietenkin myös siitä, että 360-versio on laahaa päivitysten osalta vuoden PC-versiota perässä. Tähän on syykin: kehitystiimi joutui koodaamaan pelin täysin uusiksi alusta saakka, sillä PC-versio on koodattu Javalla, 360-versio C#:lla. Niinpä kehityksen aikana ei voinut kamalasti lähteä seikkailemaan.

Tästä huolimatta peli on todellakin löytänyt yleisönsä. Markus ”Notch” Persson kertoi Twitterissä ilouutiset. ”Näin tällä kertaa. Näin 360-version ensimmäisten 24 tunnin myyntiluvut ja ne ovat erittäin, erittäin hyvät. Peli oli tuottoisa jo tunnin sisällä.”

Ja tämähän on ilouutinen kaikille 360-version ostaneille, sillä jos peli tosiaan maksoi kehityskustannuksensa takaisin tunnissa ja takoo nyt puhdasta voittoa, sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että pelin kehitystiimi todennäköisesti pystyy pitämään lupauksensa siitä, että 360-versiosta puuttuvia ominaisuuksia päivitetään peliin ahkeralla tahdilla.

Lähde: Twitter

Lue myös

Assassin’s Creed III ei pelkää näyttää myös ajan pimeämpää puolta

Miljardi Angry Birdsiä – Roviolta viimein jotain uutta?

Pelaa legaarista Wolfenstein 3D:tä selaimellasi

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle