Uusimmat

Xbox Game Passiin ja Xbox Liveen tulossa muutoksia – mutta koskevatko ne Suomea?

Kuva: © Xbox

27.01.2022 15:23 Muropaketin toimitus

Ison-Britannian valtiollinen selvitys peliyhtiöiden tilauspalveluista tuo muutoksia Xbox-pelaajille.

Eurogamer raportoi, että Xboxin pelipalveluiden käytänteisiin on tulossa muutoksia, ainakin Isossa-Britanniassa. Uudet käytännöt koskevat Xbox Game Pass ja Xbox Live -palveluita.

Jatkossa Xbox alkaa tarjota selkeämpää informaatiota sitoutumisesta tilauspalveluihin sekä parempaa tietoa mahdollisista hinnankorotuksista. Useimmille pelaajille enemmän merkitystä on sillä, että jatkossa voimaan unohtuneista tilauksista ei enää automaattisesti laskuteta loputtomiin.

Jos asiakkailla on siis tilaus voimassa, mutta he eivät ole käyttäneet palveluja pitkään aikaan, tulee Xbox jatkossa ottamaan yhteyttä heihin ja lopulta irtisanomaan tilaukset omatoimisesti, jos niitä ei käytetä. Niihin asiakkaisiin, joilla on parhaillaan menossa 12 kuukauden automaattisesti uusiutuva tilaus, tullaan myös ottamaan yhteyttä ja tarjoamaan mahdollisuus keskeyttää tilaus ja saada hyvitystä tulevista kuukausista.

Muutokset ovat reaktio Ison-Britannian kilpailu- ja markkinahallinnon selvitykseen, jossa tutkitaan Microsoftin, Sonyn ja Nintendon tilauspalveluja. Tutkimus on Eurogamerin mukaan kesken, ja samanlaisia muutoksia on odotettavissa myös muiden yhtiöiden vastaaviin tilauspalveluihin.

On kuitenkin vielä auki, muuttuvat nämä käytännöt muualla kuin Isossa-Britanniassa. Jäämme odottamaan lisätietoja.