Xbox Live palaa Windowsiin
Muistatteko Games for Windows Liven? Tai ylipäätään Windows Liven? Ehkä. Ja harvempi kovin positiivisesti. Itse kuuluin kylläkin siihen joukkioon, joka siitä tykkäsi. Windows Liven ongelmat taisivat kuitenkin johtua ennen kaikkea siitä, että se oli liian keinotekoisesti pultattu lisuke Windowsin päälle. Se piti asentaa erikseen, se erottui liikaa oli kaiken lisäksi ongelmallinen.
Mutta se, että sama Live-tunnus toimi niin konsolilla kuin kännykässä ja PC:llä, se oli kätevää. Samat saavutukset, kaverilistat, gamerscoret ynnä muut. Olisi se voinut toimiakin, jos penteleen vekotin olisi tehty kunnolla, selkeämmin osaksi käyttöjärjestelmää ja vähemmän häiritseväksi. Ja vielä niin, ettei Games for Windows Live –systeemi olisi bugannut niin monen käyttäjän koneella. Ehkä GfWL:n tuhoa edesauttoi sekin, että järjestelmän digiulottuvuus, pelikauppa ja kaikki muukin jäi retuperälle.
Joten: mitäs nyt, kun Live tulee taas? Xbox Live on kiistämättömästi konsolien internet-ulottuvuuden suurin menestystarina. Live oli aikaisekseen todella kiintoisa systeemi jo ensimmäisellä Xbox-konsolilla, ja Xbox 360:llä siitä hioutui timanttisen toimiva, turvallinen ja kätevä verkkopalvelu erinomaisten some-ideoiden kera.
Nyt Liveä yritetään sorvata uudelleen Windowsille, samoin kuin muillekin Microsoftin laitteille.
Microsoftin mukaan Xbox on ollut oleellinen osa Windows 10:n peliominaisuuksien kehitystä, ja tämä näkyykin nyt erityisesti uudessa, erityisessä Windowsin Xbox-ohjelmassa sekä Liven kautta tapahtuvassa järjestelmien yhdsitämisessä.
Xbox-ohjelman kautta kaikki käyttäjän pelaamien pelien tiedot ovat koko ajan saman ohjelman sisällä, pelasit sitten millä tahansa alustalla. Aktiviteettisyötteet, viestit, saavutukset ja pelitallennukset synkronoituvat Windows 10 –tietokoneen, tablettien, puhelimien ja Xbox Onen välillä automaattisesti. Sama kaverilista näkyy kaikilla laitteilla, ja niin teksti- kuin videochattailu sujuu samalla tavalla.
Xbox-ohjelma ja Live ovat ytimellisesti Windows 10:n sisään rakennettuja ominaisuuksia, eli niitä ei tarvitse latailla ja asennella erikseen, kuten vanhassa Windows Livessä ja GfWL:ssä.
Lisää aiheesta
Windows 10 tukee moninpelaamista eri laitteiden välillä
Windows 10: DirectX 12 tekee peleistä nopeampia
Windows 10 tarjoaa tietokoneen ja konsolin yhteispeliä