Xbox Liveen mittava päivitys

06.06.2006 16:48 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft ilmoittaa julkaisevansa Xbox Live -palvelun kautta massiivisen päivityksen Xbox 360 -konsoleille. Microsoftin omia sanoja lainataksemme päivitys sisältää ”yli 125 uutta kumouksellista ominaisuutta seuraavan sukupolven videopelaamisen ja viihteen kohentamiseksi.”

Tiivistettynä päivitykset kohdistuvat ainakin Xbox Live Marketplace -verkkopalveluun, musiikkisoittimeen sekä dvd-soittimeen. Yhtiö ei kuitenkaan paljasta kuin muutaman päivityksen tuoman muutoksen, joten arvattavaksi jää moniko 125+ muutoksesta on bugikorjaus, moniko todella järjestelmää kohentava päivitys tai uusi ominaisuus.

Käytännön ominaisuuksina käyttäjä voi jatkossa laittaa Liven kautta ladattavia tiedostoja jonoon. Näin konsolille voi ladata yhtaikaa kuuttakin eri tiedostoa. Lataaminen tapahtuu taustalla moniajossa, eli käyttäjä voi puuhailla boxillaan muita asioita ja jopa pelata pelejä samaan aikaan. Nettipelejä pelattaessa järjestelmä laittaa lataukset automaattisesti tauolle, jotta verkkoviive ei haittaa.
Lisäksi järjestelmän konsolissa on parannettu tiedostonhallintaa ja Marketplacesta ladattavia videoita voi katsella joustavammin. Sekä cd- että dvd-soitinta on paranneltu, ja jälkimmäisessä elokuvaan voi laittaa nyt kirjanmerkin, jonka ansiosta leffan katselua voi jatkaa myöhemmin täsmälleen haluamastaan kohdasta.

Päivitys jaetaan Live-palvelun kautta kaikille, niin Silver- kuin Gold-tasonkäyttäjille. Päivitys ei vaadi kiintolevy- tai muistikorttitilaa.

http://www.xbox.com/live