Xbox One voi muuttua todelliseksi tehokonsoliksi

02.03.2016 12:00 | Juho Anttila | 3893

Microsoft tekee tällä hetkellä perin mielenkiintoisia asioita Xbox One -konsolin ja Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa. Jatkossa yhä useampi peli ilmestyy yhtä aikaa molemmille alustoille jopa niin, että pelin ostamalla saa sen saman tien molemmille alustoille. Firma on myös yhdistänyt molempien alustojen pelikehityksen sisäisesti oman Universal Windows Platform -nimikkeen alle.

Xbox-pomo Phil Spencer on puhunut nyt myös muista mahdollisista toimenpiteistä, jotka tuovat Xbox One -konsolin ja PC-pelaamisen lähemmäs toisiaan. Jatkossa on nimittäin mahdollista, että Xbox One -konsolista julkaistaan uusia, entistä tehokkaampia versioita. Spencerin mukaan konsolit lukitsevat laitteistoratkaisunsa vuosikausiksi samalla, kun tekniikka kehittyy kovaa vauhtia. Miehen vision mukaan tämä ei välttämättä enää vastaa sitä suuntaa, mihin Microsoft on konsoliaan viemässä.

Spencerin mukaan on mahdollista, että tulevaisuudessa Xbox One -omistajille tarjotaan vapaaehtoisia laitteistopäivityksiä, joilla vanhaan laitteeseen saa uutta potkua. Samalla laitteet pysyisivät sekä eteen että taaksepäin yhteensopivina niin, että esimerkiksi pelituki säilyy.

Se, miten Spencerin visio konkretisoituisi todellisuudessa jäi tällä kertaa kuitenkin vielä hämärän peittoon. Onko ajatuksena julkaista Xbox One -konsolista kokonaan uusia versioita, jotka tukevat sekä vanhoja pelejä että antavat mahdollisuuden pelata uusia pelejä raskaammilla grafiikka-asetuksilla, vai visioiko Spencer esimerkiksi jonkinlaista komponenttipohjaista, paloittain päivitettävää Xbox One -versiota? Tämä jää nähtäväksi, mutta kyllähän miehen ajatukset kieltämättä kuulostavat mielenkiintoisilta.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: www.xboxone.com

Lisää aiheesta

Phil Spencer toivoo, ettei virtuaalitodellisuudesta tule pelaamisen tulevaisuutta

Xbox-pomo joutui keskelle Quantum Break -Twitter-myrskyä

Microsoft keskittyy faneihin, ei Sonyn voittamiseen

Keskustelu

Toteutuessaan tuo Spencerin visio olisi käytännössä PC, missä lukee kyljessä Xbox. Siihen voi sitten kivasti ostaa Xbox-brändättyjä komponentteja reilulla katteella. Se hyvä puoli siinä olisi, että pelintekijät voisivat ainakin taata sen, että peli toimii ongelmitta Xbox PC:llä, koska kaikki olisivat samoilla osilla koottuja PC-koneita.

En usko, että mitään modulaarista konsolia on koskaan tulossa. Joku Xbox PC korkeintaa, millä voi Win Storesta ostella Xboxin pelejä.

Konsolin kanssa pärjäävät ne ketkä eivät osaa säätää tai halua sählätä osaamattomuutensa takia. Ominaisuus olisi harppaus konsoli puolella ja toisi niille silmäkarkin metsästäjille etuaseman valita xboxin. Monet juoksevat tehojen vuoksi ps4:sen leiriin. Tämä muuttaisi tragedian tehojen eroavaisuudessa.

Niin, konsolin valinta puhtaasti tehojen perusteella on jo tragedia itsessään!

Tulevaisuudessa pelikoteloissa lukee:
Minimivaatimus: ☑Xbox 2020 ☑Xbox 2018 ☐Xbox 2016
Suositus: ☑Xbox 2020 ☐Xbox 2018 ☐Xbox 2016

Hienoa – MS on keksiny konsolin joka vanhenee käsiin ja vaatii PC-tyylisesti useamman sadan euron hardwarepäivityksen.

Miksi siis edes vaivautua ostamaan konsolia kun PC:kin on keksitty?

Muropaketin uusimmat