Uusimmat

Xbox One tukee nyt myös usean levyn 360-pelejä

17.05.2016 16:00 Miikka Lehtonen

Xbox Onen yhteensopivuus Xbox 360 -pelien kanssa on esimerkillistä tasoa. Microsoft on aika ripeällä aikataululla tuonut jo aikamoisen klöntin 360-pelejä pelattavaksi myös Xbox Onella. Nyt yksi suurista seinistä on kaatunut, sillä Xbox One tukee virallisesti monen levyn pelejä.

Microsoft ansaitsee suunnattoman peukun siitä, miten hyvin ja kuluttajaystävällisesti Xbox Onen yhteensopivuus Xbox 360 -pelien kanssa on tehty. Jos on joskus Xbox 360 -aikana ostanut jonkin tuetun digipelin, se ilmestyy ladattavaksi Xbox One -pelien joukkoon ilman sen suurempia kommervenkkejä. Levypelit taas heitetään asemaan, Xbox One imuroi pelin emulaatioversion verkosta ja sitten peli voi alkaa.

Eräs suuri ongelma on kuitenkin ollut monilevyisten pelien tukeminen. Se kun ei ole tähän saakka onnistunut. Tämän vuoksi moni hyvä peli — myöhemmät Mass Effectit, Lost Odyssey, Dead Space 2 ja monet muut — on ollut Xbox One -väen ulottumattomissa. Vaan ei ole enää, sillä kaksilevyinen Deus Ex: Human Revolution ilmestyi vähin äänin viikonlopun aikana tuettujen pelien listalle. Microsoftin virallisena äänitorvena toimiva Major Nelson vahvisti myöhemmin Eurogamer-saitille, että yhteensopivuustiimi on onnistunut kaatamaan ongelmien seiniä ja tehnyt paljon työtä monilevyisten pelien tukemiseksi. Lisää on tulossa, sillä Mass Effectit 2 ja 3, Dead Space 2, Blue Dragon, Final Fantasy 13 ja Lost Odyssey ovat liittymässä tuettujen pelien listalle mahdollisimman pian.

Lähde: Eurogamer