UUSIMMAT

Xbox Onen saa Xbox 360 –yhteensopivuuden 100 pelin kera

05.08.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft tarjosi taannoisten E3-messujen ehkä herkullisimman yllätyksen kertoessaan, että Xbox One –konsolille julkaistaan yhteensopivuussysteemi, jonka myötä uudella konsolilla voidaan pelata varsin laajalti vanhemman Xbox 360 –konsolin pelejä. Xbox One Backward Compatibility –järjestelmä on jo osoittautunut kiitettävän toimivaksi ja varsinaiseksi teknisen nerokkuuden taidonnäytteeksi, ja se julkaistaan testivaiheesta kaikkien pelaajien ulottuville marraskuussa.

Julkaisussa yhteensopivuuskikkare tukee sataa Xbox 360 –peliä.

Keskustelu

Jos on mukana Preview Programissa, yhteensopivuus on jo nyt käytettävissä (ja jos ostaa Rare Replayn, pääsee pelailemaan niitä sen 360-pelejä jo nyt) ja kyllä se todellakin toimii about samalla tavalla kuin ne pyörisivät omalla konsolillaan.

Ja jos jotain tolkkua haluaa tähän Domen artikkeliin, voi koko homman yksinkertaistaa siten, että Xbox One pyörittää Xbox 360 käyttistä virtuaalikoneessa. Vähän samaan tapaan, jos joku pyörittäisi vaikkapa Windows XP:tä Windows 7:ssa virtuaalikoneen avulla.

Itse en silti ole ihan näin optimistinen tämän suhteen. Uskon kun näen, että pelit oikeasti pyörivät Xbox One:lla samalla tavalla kuin ne pyörisivät omalla konsolillaan.

http://www.gamespot.com/articles/revealed-how-xbox-one-can-play-360-games-via-backw/1100-6428366/

Muropaketin uusimmat