Uusimmat

Xbox-pomo: Julkaisijat syövät itsensä hengiltä

Kuva: © Mike M, Pexels

01.10.2023 20:02 Muropaketin toimitus

Vuotaneet dokumentit paljastavat Spencerin mietteet nykypeleistä.

Xbox-pomo Phil Spencerin mielestä isot AAA-julkaisijat ovat ajamassa itseään alas, sillä he eivät ole onnistuneet mukautumaan muuttuvaan pelialaan, uutisoi Kotaku.

Microsoftin ja Yhdysvaltain kauppakomission oikeudenkäynnin vuoksi vuotaneissa dokumenteissa paljastuneessa sähköpostissa Spencer totesi vuonna 2020, että AAA-julkaisijat onnistuivat aikanaan dominoimaan markkinoita Call of Dutyn ja Red Dead Redemptionin kaltaisilla peleillä, sillä he pystyivät maksamaan suuria summia näiden näkyvyydestä tuolloin vielä yleisesti käytössä olleissa kivijalkakaupoissa. Tätä samaista taktiikkaa on jatkettu tähän päivään saakka.

Ongelmana tässä Spencer näkee sen, että tuotanto- ja kehityskustannukset ovat nousseet vuosien varrella valtavasti, joten julkaisijat ovat jämähtäneet vanhoihin pelisarjoihin, joiden tiedetään myyvän. Sen sijaan täysin uusien pelisarjojen kehittämisessä on liian suuret riskit, minkä vuoksi monet julkaisijat suosivat edelleen vanhoja hyväksi havaittuja pelisarjoja.

Tämä johtaa myös siihen, että kehityskustannusten noustessa pelien heikko menestys tai floppi ovat julkaisijoille tuhoisia. Tästä on näkynyt esimerkkejä jo viime kuukausina, kun muun muassa Saints Rown kehittänyt Volition suljettiin.

Spencerin mukaan viime vuosina julkaistut uudet valtavat menestyspelit ovatkin lähes järjestään muiden kuin AAA-julkaisijoiden tekemiä, mutta jotka isot talot ovat lopulta ostaneet itselleen. Näistä hän luettelee muun muassa Fortniten, Robloxin, Minecraftin, Candy Crushin ja DOTA 2:n.

Spencer toteaakin, että valtaosa AAA-julkaisijoista ratsastaa edelleen yli kymmenen vuotta sitten luotujen pelisarjojen maineella.

Muropaketin uusimmat