Uusimmat

Xbox-pomo kommentoi pelien hinnannousua: ”Jonkin oli annettava periksi”

09.12.2022 17:31 Muropaketin toimitus

Microsoftin Phil Spencer on kommentoinut Xbox-pelien hinnannousua.

Yhtiö ilmoitti aiemmin tässä kuussa nostavansa Xbox-konsoleille saapuvien AAA-pelien hintoja 60 dollarista 70 dollariin, ja nyt Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut syyt päätöksen taustalla.

Second Request -podcastissa vierailemassa ollut Spencer kertoi Microsoftin seuranneen PlayStationin, EA:n ja Take-Twon perässä nostaakseen peliensä hintoja, jotta yhtiö pystyisi kompensoimaan kasvaneet kulut, uutisoi GameSpot.

”Olemme aina olleet tietoisia hinnoittelusta ja sen vaikutuksesta kuluttajiin. Nykyinen taloudellinen tilanne huomioiden jonkin oli annettava periksi, jotta pystyisimme ylläpitämään yritystä kasvaneiden kulujen rinnalla”, Spencer totesi.

Hän jatkoi sanomalla, että Microsoft pidätteli hinnankorotusta ”niin pitkään kuin pystyi”, mutta pelinkehityksen kasvaneet kustannukset sekä yrityksen pyörittäminen kuluttajille vaatii nykyään enemmän kuin aiemmin.

Loppuvuosi 2022 on siten viimeinen hetki hyödyntää vielä nykyisiä hintoja, sillä alkaen alkuvuodesta 2023 Xbox-pelien hinnat nousevat kymmenellä dollarilla. Suomessa vastaava korotus on todennäköisesti kymmenen euroa.

Muropaketin uusimmat