Uusimmat

Xbox-saavutuspisteitä rahaa vastaan

05.10.2006 10:38 Miikka Lehtonen

Pro-miehet haluavat pro-pisteitäNettiroolipeleistä tutut, maksulliset hahmonkehityspalvelut ulottavat lonkeroitaan myös muille pelaamisen alueille. Tällä kertaa kohteena ovat aikapulasta kärsivät pisteaddiktit.

Xbox 360 -pelien saavutuksista jaettavat gamer pointit ovat monelle suuri juttu. Varsinkin Yhdysvalloissa moni on hurahtanut epäterveen kilpailuvietin ansiosta pisteisiin totaalisesti. Tarinat umpisurkeiden pelien ostamisesta ja läpipelaamisesta vain niiden 1000 pisteen takia ovat valitettavan yleisiä.

Mahdollisesti juuri tällaisia ihmisiä varten on perustettu Levelmy360.com-niminen palvelu. Lähettämällä kavereille Xbox Live -tunnuksesi ja noin 25 euroa rahaa he vetäisevät saldoosi 500 pistettä lisää. Jos on täydellinen pisteaddikti, 250 euron euron hintaan voi tililleen lisätä 3000 pistettä.

Vaikka koko idean surkuhupaisuus on luultavasti useimmille lukijoille ilmeistä, juttuun liittyy myös ikäviä vaaroja. Xbox Live -tunnustensa luovuttaminen ventovieraille ihmisille ei ole ikinä hyvä homma, varsinkaan jos tunnukseen on liitetty luottokorttien numeroita. Lisäksi nettiroolipelien puolella palveluiden pyörittäjät eivät ole sitä rehellisintä porukkaa.

Useammankin pelaajan maksettu hahmonkehitys on päättynyt pysyvään porttikieltoon kun firma on käyttänyt hahmon kehittämiseen laittomia apuohjelmia ja huijauksia. Vaikka Xbox Liven puolella tällaisia huijauksia ei tiettävästi vielä olekaan, hyvä maine voi nopeasti tahriintua mikäli nettipeleissä nimelläsi rällää joku Touretten syndroomasta kärsivä esiteini.

Lopulta tietenkin herää kysymys, miksi kukaan tervejärkinen ihminen maksaisi 250 euroa 3000 pisteestä, joilla ei ole mitään muuta virkaa kuin brassailu kaverilistassa. Pisteistä ei saa minkäänlaista etua peleissä ja huonommassa tapauksessa kehityspalvelu vielä jyrää läpi itse himoitsemiasi pelejä, jolloin et saa niiden läpäisystä haluamaasi palkintoa.

Ovatko saavutuspisteet sinulle suuri juttu?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat