Uusimmat

Xbox Series S saa vihaa niskaansa, mutta tilastot paljastavat konsolin yllättävän tärkeyden Microsoftille

Kuva: © Muropaketti

26.10.2022 16:42 Muropaketin toimitus

Huokeampi ja kevyempi Xbox Series S näyttää olevan Xbox-pelaamisen sisäänheittokonsoli.

Viime viikolla kerroimme, että parikin pelikehittäjää on ryhtynyt julkisesti vastustamaan Microsoftin kevyempää Xbox Series S -konsolia. Kehittäjien mukaan uusien pelien tuominen myös tehoiltaan heikommalle alustalle vaikeuttaa pelikehitystä ja rajoittaa ominaisuuksia muillakin alustoilla.

LUE MYÖS: Kehittäjät haukkuvat Xbox Series S -konsolia: ”Se peruna rampauttaa kokonaisen sukupolven”

Nyt Xboxin leiristä on raportoitu tilastoja, jotka paljastavat kuinka tärkeä alle 300 euroa kustantava pikkukonsoli on Xbox-pelaamiselle. Comic Book kertoo, että Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella mainitsi asian tuoreessa tulosten julkistuksessa puhuessaan pelaamisesta.

”Lähes puolet Series S:n ostajista on uusia meidän ekosysteemillemme”, Nadella kertoi.

Xbox Series S:n tarkkoja myyntilukuja ei ole paljastettu, mutta Nadellan paljastus on silti huomattava. Se tarkoittaa, että Xbox Series S tuo Xboxille kokonaan uusia asiakkaita, jotka eivät ennestään ole Xbox-pelaajia. Tämä on helppo ymmärtää, sillä huokeampi konsoli voi olla houkutteleva vaihtoehto pelaajille, joilta jo esimerkiksi löytyy peli-PC, PlayStation tai Nintendo taloudesta.

Josko siis Xbox Series S:lle pelien tuominen on kehittäjille työlästä, on konsolilla tärkeä rooli Microsoftin ja Xbox-pelaamisen kannalta. Xboxin taholta on jo aiemmin ennusteltu, että Series S:stä voisi lopulta tulla se suositumpi Microsoftin uusista konsoleista, mikä ei hinnan ja saatavuuden perusteella olisi suurikaan yllätys. Xbox Series S on yli 200 euroa halvempi kuin Series X.