Uusimmat

XCOM 2 nähdään myös konsoleilla!

08.06.2016 11:00 Miikka Lehtonen

Kun XCOM 2 aikanaan julkistettiin, sen kehittäjät vannoivat, että peliä ei koskaan tultaisi näkemään konsoleilla. Se oli suunniteltu vartavasten PC:tä varten, eikä sen kääntäminen konsoleille vain olisi mahdollista. Ei mitenkään. Nyt se kuitenkin on tapahtumassa.

Rehellisesti sanoen en toki ole tapahtuneesta tippaakaan yllättynyt, sillä XCOM 2 on myynyt hyvin, mutta voi tietenkin myydä vielä paremmin kun potentiaaliseen pelaajajoukkoon lisätään useampi kymmenen miljoonaa konsolisoturia. Ja se rahahan tietenkin 2K Gamesille kelpaa. Ja eihän siinä XCOM 2:ssa oikeasti ollut mitään sellaista, mikä ei ihan hyvin toimisi konsoleillakin.

Kuten arvata saattaa, PC-väki on tapahtuneesta lievästi sanoen hiilenä. Osa sen takia, että 2K Games ja Firaxis puhuivat läpiä päähänsä väittäessään, että XCOM 2 tulisi olemaan PC-peli nyt ja aina, mutta osa myös sen takia, että PC-versio ei ehkä ole saanut aivan sitä rakkautta, mitä se olisi kaivannut.

Itsekin valittelin arvostelussani, että XCOM 2 kärsi teknisistä ongelmista. Se tökki oudosti, kaatuili vähän väliä ja oli muutenkin vähän raakileen oloinen. Sitä se on edelleen, joten työtä olisi riittänyt PC-version parissakin. Todellisuudessahan konsoliversiot on ulkoistettu ihan muualle, eikä niiden kehittäminen oikeasti ole vienyt Firaxisin huomiota pois PC-version parista, mutta onhan sitä pilleriä silti vähän vaikea nielaista.

Positiivisella puolella konsoliversioiden olemassaolo saattaa tarkoittaa samalla sitä, että PC-versio saa vihdoin monen kaipaamaan pad-tuen. Kehitystiimi vannoi aikanaan myös, että pad-ohjaus nyt ei vain toimisi mitenkään XCOM 2:n kanssa, mikä ei sitten ehkä ollutkaan tarkalleen ottaen ihan totta.

XCOM 2 nähdään PlayStation 4:llä ja Xbox Onella syyskuun 6. päivänä.