UUSIMMAT

XCOM 2 saapuu konsoleille – tältä se näyttää

27.09.2016 18:21 | Jukka O. Kauppinen

Pitkä odotus on ohi. Sota ihmiskunnan ja muukalaisten välillä roihahtaa jälleen täyteen liekkiinsä, tällä kertaa konsolimantereella.

XCOM 2 -strategiapel on näet nyt saatu lähes kauppoihin saakka. Lähes. Vielä pitää odottaa perjantaihin saakka, sitten konsolistitkin pääsevät ottamaan mittaa alieneista ja pelastamaan ihmiskuntaa.

Lainaus PC-version arvostelusta:

Sota muukalaisia vastaan on ohi ja me hävisimme. XCOM 2:n virallisen taustatarinan mukaan XCOMin kunniakas taistelu muukalaisia vastaan päättyi lopulta tappioon alkuperäisen pelin voitonhetkistä huolimatta. Muukalaiset valloittivat maapallon ja ovat 20 vuoden aikana muuttaneet sitä näköisekseen.

Se ihmiskunnan osa, joka suostui alistumaan ”yhteistyöhön” muukalaisten kanssa, saa elellä huipputeknologian täyttämissä kaupungeissa, turvallisuuden, rauhan ja yltäkylläisyyden keskellä. Toki tämän hintana nämä yhteistyökumppanit ovat muukalaisille kuin karjaa, jota kerätään ja kuljetetaan suurissa määrissä johonkin. Ihmisten ja muukalaisten DNA:n risteytyksellä tuotetut supersotilaat valvovat kaduilla rauhaa ja isäntiensä etuja. Ne, joita moinen ei kiinnosta, kyräilevät raunioissa ja maaseudulla, toivoen paluuta entisiin aikoihin.

Lue koko arvostelu: XCOM 2 on ahdistava ja painostava UFO-peli (PC)

Upea sotapeli julkaistiin aiemmin tänä vuonna PC:lle ja se on perjantaina saatavilla myös Xbox One- ja PS4-versioina, jotka näyttävät tältä:

Lisätietoja: https://xcom.com/

Lisää aiheesta

Steamworld Heist on kuin 2D-XCOM (3DS)

XCOM 2 on ahdistava ja painostava UFO-peli (PC)

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

Xenonauts (Linux, Mac, PC)