UUSIMMAT

XCOMin ensimmäinen DLC ei kuulosta kovin helmeltä

24.10.2012 13:00 Miikka Lehtonen

Firaxiksen XCOM on saamassa ensimmäiset ladattavat lisäsisältönsä. Tämä tuskin yllättää ketään, sillä sellaistahan se pelibisnes on. Mutta tämä voi jo yllättääkin: se ensimmäinen DLC on tarinavetoinen minikampanja, jossa ammutaan alas UFOja Kiinan taivaalta.

Raamatullisella Slingshot-koodinimellä varustettu lisäsisältö kertoo kolmen tehtävän mittaisen tarinan Kiinan taivaalle ilmestyneestä jättimäisestä UFOsta, jota vastaan XCOM taistelee ensin maassa ja sitten UFOn sisuksissa. Tarinan keskipisteessä on kiinalaisen triad-mafian jäsen, joka liittyy XCOMiin nimettynä ja aika susiruman näköisenä hahmona.

Kolme tehtävää kuulostaa sen verran onnettomalta lääpäisyltä, että kylkeen on pitänyt pultata hieman lisähyödykkeitä houkuttamaan rahan sijoitusta: DLC:n ostajat saavat tutkittua pari todella kovan luokan teknologiaa paljon muita aikaisemmin ja halvemmalla. Lisäksi paketti sisältää uudet ulkoasut pelin panssareille.

Ja tässä on se ongelmani: paitsi että DLC-paketti itsessään kuulostaa hieman vaatimattomalta, en myöskään pidä suuresti siitä, että tämä on se suunta, johon Firaxis peliään laajentaa. Minulle XCOM on se kymmenien tuntien mittainen kampanja, joka kaipaisi lisää vaihtoehtoja ja varusteita. Ja niitähän voisi näin modulaariseen peliin pultata aika helpostikin. Joten toivottavasti niin tehdään jatkossa.

Lopultahan tämänkin paketin laadun ratkaisee kuitenkin hinta. Jos minitarina ja pienet kustomoinnit irtoavat vaikka kolmella eurolla, homma on aika OK. Mutta jos hinta lähestyy kymppiä — kuten pelkään sen lähestyvän — alkaa käsillä olla horse armorin uusinta.

Lähde: PC Gamer

Lue myös

Tässäpä paras anime World of Tanks -faneille: Girls und Panzer

Cypher (Mac, PC)

Medal of Honor Warfighter – melkein todellisia sotia ja taisteluja

Onko XCOM muka jo pelattu? Asenna nämä modit ja palaa rintamalle!