Xenoblade Chronicles X on tolkuttoman laaja roolipeli – lue arvostelu

29.01.2016 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Mikael Miilumäki matkusti Xenoblade Chronicles X -roolipelin Wii U -maailmoihin – ja viihtyi siellä erinomaisesti. Tähän malliin:

Tarina ja hahmot, eivät ole X:n vahvuus, mutta maailma todellakin on. Useammasta mantereesta koostuva Mira on valtava ja tutkittavaa löytyy useamman roolipelin edestä. Planeetan täyttävät erilaiset hirviöt, oudot kasvit ja jokaisella mantereella on oma fiiliksensä. Tutkiminen on hemmetin tyydyttävää, sillä hahmot liikkuvat vikkelästi ja aina on jokin kivi käännettävänä. Miralle on yksinkertaisesti hemmetin hauska eksyä!

Taistelusysteemi peesaa hyvin vahvasti henkistä esiosaa, Xenoblade Chroniclesia. Hahmot hyökkäävät automaattisesti, mutta pelaajan huolehtii erikoisiskuista. Niitä ketjuttamalla saadaan vihulaiset kumoon tai muuten vain pyörälle päästään, jolloin homma etenee sujuvammin. Jokainen hahmo voi valita nyt lähitaisteluaseiden lisäksi myös rynkkyjä ja muita tussareista, joten valinnanvaraa on vielä piirun verran enemmän. Kieli on syytä pitää tarkasti keskellä suuta, sillä varsinkin pomovastukset rankaisevat pienestä virheestä helposti.

Lue koko arvostelu: Xenoblade Chronicles X (Wii U)

XenobladeChroniclesX_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

Toimituksen suosikkipelit 2011: Petteri

Xenoblade Chronicles (Wii)

Xenoblade Chronicles -roolipelin tekijät kertovat teoksestaan