Xenoblade joutui sensuurin hampaisiin — ja siitäkös pelaajat hermostuivat

16.11.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Xenoblade Chronicles X on kiistatta loppuvuoden suurimpia Wii U -julkaisuja. Rakastettuun ja suosittuun Wii-roolipeliin pohjautuva eepos kuuluu monen odotuslistalle ja on saanut Japanissa jo hyvin lämpimän vastaanoton.

Joulukuun alussa länsimaissa ilmestyvä peli on nyt saanut kuitenkin hieman negatiivista näkyvyyttä, sillä pelin arvostelukappaleet ovat jo nyt lehdistön käsissä. Tätä kautta on paljastunut, että pelistä on sensuroitu naispuolisten hahmojen vaihtoehtoisia — ja niukkoja — asusteita, sekä mahdollisuus säädellä naishahmojen rinnanympärystä.

Pelillisesti muutoksilla ei tietenkään ole mitään merkitystä, sillä sen enempää niukat asut kuin suuremmat rinnatkaan eivät anna hahmoille mitään etua, mutta pelaajia tapahtunut silti ottaa pannuun. Reddit-keskustelupalstan kommenteissa manaillaan esiin uhkakuvia paluusta 80- ja 90-luvun vuosiin, jolloin Nintendo torppasi peleistään pois muun muassa alkoholin, viittaukset uskontoihin ja tietenkin kaiken, mikä edes antoi vihjeitä paljaasta pinnasta.

”Loppujen lopuksi tämä ei vaikuta peliin, mutta olen huolissani siitä, millaisen ennakkotapauksen tämä antaa tulevia pelejä, erityisesti Fire Emblem Fatesia, Shin Megami Tensei x Fire Emblemiä ja loppu-Xenobladea varten. Kaikissa näissä peleissä on enemmän kyseenalaista tai aikuisempaa sisältöä kuin Nintendon peleissä yleensä, ja kuvittelisin, että Nintendo haluaisi niihin teineille sopivan ikärajan”, eräs kommentoija pohti.

Toisaalta, esimerkkeinä sensuurin kynsiin mahdollisesti joutuvasta sisällöstä mainitaan Fire Emblemin minipeli, jossa voi kosketella ja hyväillä kosketusnäytön avulla pelin hahmoja, joten enpä tiedä, olisiko sen puuttuminen pelistä nyt kovin paha juttu. Toisaalta sensuuri on aina sensuuria, enkä siitä pidä.

Tässä vielä videota muutoksista.

Mielipiteitä?

Lähde: Reddit