Ydinsodasta selvinneet rakentavat uutta sivilisaatiota Atomic Societyssä

11.04.2016 21:45 Jukka O. Kauppinen

Fallout-sarjan vanavedessä on hyvä surffata, sillä jos hypeensä saa edes pienen viittauksen sinnepäin, niin johan riittää kiinnostuneita. Niin nytkin, mutta Far Road Games -indiestudion pakertama Atomic Society lähestyy nuken jälkeistä elämää jokseenkin erilaisesta näkökulmasta.

Peli on näet Sim City -henkinen kaupunginrakennussimulaatio, jossa eletään isojen paukkujen jälkeisessä maailmassa. Vanha maailma on mennyttä, joten yritetäänpä pistää pystyyn uutta, keskelle säteilyä, vanhoista romuista rakentamalla.

Mutta eihän nuken loisteessa enää eletä kuin ennen. Mikä ihmeen demokratia? Mikä ihmeen järjestäytynyt yhteiskunta? Mitkä ihmeen palvelut? Tuleeko kaupungista anarkia, diktatuuri, mikä? Niin, uutta sivilisaatiota kun ei rakenneta yksistään taloista, vaan sen asukkaat luovat aktiivisesti omia kuppikuntiaan ja rähjäävät keskenään tuhonjälkeisessä epätoivossaan. Pystytkö pitämään eri porukat rauhassa keskenään, vai tuhoutuuko kaupunkisi eeppisen sisällissodan liekkeihin?

Atomic Society on parhaillaan työn alla ja pelin pre-alpha-varhaisversio julkaistaan huhtikuun aikana early access -hengessä noin kymppieuron hintaan. Tekijät kertovat, etteivät he julkaise vielä tässä vaiheessa Steam-palvelussa, vaan Steam on luvassa vasta myöhemmin. Toisin sanoen, luvassa on poikkeuksellisen keskeneräistä kehitysversiota mutta ilmeisesti se on pakon sanelemaa, sillä viimeistellymmän version mahdollistanut Kickstarter-keräys meni reisille. Joten se on ”jokin versio pelistä ulos ja äkkiä tai tämä oli tässä.”

Lisätietoja: http://www.farroadgames.com/

Lisää aiheesta

Lisää suomalaista SimCity-kaupunkistrategiaa: Urban Empire

Paremmalla SimCityllä vuoden pelikehittäjäksi

Ruotsalaiset käyttivät suomihittiä oikeaan suunnittelutyöhön