Yesterday on seikkailupelitalo Pendulon kunnianhimoisin teos

16.03.2012 14:30 | Jukka O. Kauppinen

PAN Vision Finland julkaisee tasan viikon kuluttua espanjalaisen seikkailupelitalo Pendulo Studiosin uuden luomuksen. Firma tunnetaan entuudestaan erityisesti kolmiosaisesta Runaway-pelisarjastaan.  Yesterday on kuitenkin seikkailupelin parissa kunnostautuneen pelistudion kunnianhimoisin ja ehkäpä myös vaikuttavin luomus.

Pelin taustatarina sijoittuu New Yorkiin, joka toimii myös osittain näyttämönä. Kerjäläisiä alkaa kadota kaupungin kaduilta, yksi toisensa jälkeen, vain tullakseen löydetyksi elävinä poltettuina.

Toisaalla samaan aikaan alkaa ilmestyä y-kirjainta muistuttavia arpia ihmisten käsiin. Mikään muu tekijä tai ominaisuus ei kuitenkaan näytä yhdistävän näitä ihmisiä toisiinsa.

Kun poliisi ja lehdistö tuntuvat antavan näille tapahtumille turhan vähän huomiota, alkaa nuori ja rikas hyväntekeväisyysorganisaation omistaja Henry White tutkia katoamisia yhdessä ystävänsä Cooperin kanssa. Yhdessä he muodostavat todellisen voimakaksikon, jonka erilaiset luonteet ja piirteet tekevät heistä kiehtovan parivaljakon.

Herrat White ja Cooper sijoittuvat pelin keskiöön ja ovat molemmat mukana pelattavina hahmoina. Kolmantena ohjastettavana hahmona on arvoituksellinen John Yesterday. Hän on mies, jonka muisti tuntuu olevan kokonaan tyhjäksi pyyhitty. Miten hän liittyy tapahtumiin ja mitä oikein on tapahtunut?

Tekijöiden omakehun mukaan:

Yesterday on perinteisten seikkailupelien traditioita kunnioittava pelikokemus, joka perustuu ennen kaikkea vahvalle ja kiinnostavalle tarinalle. Kolmen päähahmon kautta peli vie pelaajansa yhä syvemmälle tarinan käänteisiin ja jännittäviin tapahtumiin.

Kiehtovan tarinan lisäksi peli tekee vaikutuksen animaatioelokuvia muistuttavalla visuaalisella tyylillään. Kauniit, värikylläiset ja voimakasta tunnelmaa huokuvat ympäristöt yhdistyvät sulavaan animaatioon ja pelin tunnetta täydentävään äänimaailmaan. Peli myös sisältää jopa neljä erilaista lopetusta, pelaajan päätöksistä riippuen.

Yesterday julkaistaan Suomessa 23. maaliskuuta.

Pendulo Studios on espanjalainen seikkailupeleihin erikoistunut pelistudio. Vuonna 1994 neljän ystävyksen perustaman studion tärkeimpänä tavoitteena on ollut alusta asti tehdä hyviä, graafisia seikkailupelejä. Pendulo Studiosin tunnetuimpia pelejä ovat Runaway-pelisarja ja The Next Big Thing.

Lisätietoja: www.yesterday-game.com

Lisää aiheesta

Seikkailupelitalo astelee kohti Eilistä

Kokeile uutta seikkailupeliä: Black Mirror 3 sai demon

Runaway – A Road Adventure (pc)

Lue myös

DOOM-tunnari soi kahdeksalla levyasemalla melkein paremmin kuin MIDInä

Grand Slam Tennis 2 (PS3, Xbox 360)

Rift – vuotta myöhemmin

Street Fighter X Tekken (PC, PS3, Xbox 360)