UUSIMMAT

Yhdysvaltalainen energia-alan järjestö syyttää videopeliä ekoterrorismiin kannustamisesta

15.01.2018 17:55 | Muropaketin toimitus

Videopeli ja sen tekijä ovat päätyneet yhdysvaltalaisen energia-alan järjestön hampaisiin.

Thunderbird Strike on ilmainen pc-peli, jossa pelaaja ohjastaa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen taruista tuttua myrskylintua. Myyttinen lintu liitää työn alla olevan öljyputken yllä tuhoten salamoilla sen rakentamiseen tarvittavia koneita ja laitteita. Lisäksi se voi herättää eläinten luurankoja henkiin.

Tällainen ei vetele Energy Builders -järjestölle, jonka mukaan peli kannustaa räjäyttämään aivan oikeaa tekeillä olevaa öljyputkea.

“On kyllin väärin, että yksityisrahoitteiset ekoterroristit kannustavat tällaiseen toimintaan, mutta raja ylittyy silloin, kun siihen ryhtyvät verorahoilla rahoitetut yliopistot”, jyrisee järjestö tiedotteessaan.

Thunderbird Strike ei ole saanut rahoitusta miltään yliopistolta, vaan se on kehitetty Minnesotan osavaltion myöntämän apurahan turvin.

“On täysin pelaajan valinnassa haluaako hän hyökätä öljyputken kimppuun, vai haluaako hän mieluummin auttaa eläimiä ja ihmisiä. Peli ei kerro mitä pelaajan tulisi valita”, kertoo pelin kehittänyt Elizabeth LaPensée haastattelussa.

Muropaketin uusimmat