Yhdysvaltojen armeija sijoittaa 50 miljoonaa videopeleihin

25.11.2008 09:30 | Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltain asevoimien eri haarat ovat olleet aktiivisia videopelirintamalla monen vuoden ajan. Erityisesti maavoimat on onnistunut haalimaan positiivista näkyvyyttä peleillä America’s Army ja Full Spectrum Warrior. Ilmavoimien simupeli tosin jäi lievästi torsoksi. Lisää on kuitenkin luvassa, ei kuitenkaan kuluttajille vaan puhtaasti koulutusmielessä.

Armeija perustaa oman videopelikoulutuskeskuksen, jossa sotilaita ei suinkaan opeteta niinkään räiskimään virtuaalipyssyillä kuin harjoittelemaan ryhmätyötä ja kommunikaatiota.

Jokainen koulutussimulaattori koostuu 52 verkotetusta tietokoneesta, joihin voidaan simulaation mukaan lisätä erilaisia ohjauslaitteita. Koulutuksessa sotilaat käyttävät aseita, ajavat ajoneuvoilla, ohjaavat miehittämättömiä tiedustelukoneita ja niin edelleen.

Simulaattori pohjautuu nimeltä mainitsemattomaan kaupallisen pelin sotilasversioon, joka tukee muun muassa 100 x 100 kilometrin taistelualueita. Tavoite on perustaa vuoden 2009 loppuun mennessä 70 koulutusjärjestelmää.

Suomessa vastaavaa, joskin tietysti pienimuotoisempaa ja erikoistuneempaa, simulaattorijärjestelmää käytetään muun muassa Parolassa Panssariprikaatissa panssarimiehistöjen koulutuksessa.

Klikkaa: katso Puolustusvoimien video Panssariprikaatin koulutussimulaattoreista (WMV).

Lähde: Not Playing Around: Army to Invest $50M in Combat Training Games

Lue myös

Arvostelu: Valkyria Chronicles (PS3)

Bioforge Plus – seikkailu jota ei tullutkaan

God of War III vei pelikehittäjän hekuman porteille

Left 4 Dead –videohaastattelu

Mortal Kombatien pohjanoteeraus