Yhtä seikkailua koko viikko!

29.05.2011 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Tämä viikko on ollut melkeinpä yhtä pitkää seikkailupelien tykitystä – ja vieläpä erittäin hyvien sellaisten. Ja yhden aika huonon. Okei, tosi huonon.

Domen seikkailullisia arvosteluja tältä viikolta:

Dungeons & Dragons: Daggerdale (PC, PS3, Xbox 360)

Voi Daggerdalea. Paperilla kaikki kuulosti niin hienolta. Lootti-huoraukseen perustuva hack’n’slash-peli, jossa kompataan Dungeons & Dragonsin, tuon hack’n’slashin luvatun maan, luolastoissa tappamassa örkkejä ja muita menninkäisiä.

Olisi kuitenkin pitänyt ottaa huomioon pari tosiasiaa, jotka olisivat ehkä laskeneet odotuksiani: kyseessä oli Atarin ladattava peli. Ja siltä se myös lopulta tuntuu.

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Chris Taylor on mies, jolta reaaliaikanaksuttelut ovat aina onnistuneet. Cavedogin ja sittemmin Gas-Powered Gamesin nokkamiehenä häärineen miehen roolipelisarja Dungeon Siege on sen sijaan ollut aina lähinnä keskitason kamaa. Tarinankerronta kun ei ole ollut herra Taylorin vahvinta alaa.

Valoa on kuitenkin nyt nähtävissä tunnelin päässä, kun sarjan kolmas osa on annettu Obsidian Entertainmentin tehtäväksi. Firman edellinen tuotos Fallout: New Vegas on tuoreessa muistissa, joten luotto siihen että porukka saisi puhallettua eloa myös Dungeon Siegeen on kova. Pelin parin ensimmäisen tunnin perusteella tässä on myös onnistuttu.

Final Fantasy IV: The Complete Collection (PSP)

Final Fantasy IV:n pääpeli on jo itsessään kymmeniä tunteja nielevä eepos, mutta The Complete Collectionissa pelaaminen ei lopu tähän. WiiWare-latauksina episodiluonteisesti julkaistua The After Years -pakettia on parjattu keskitasoiseksi fanitauhkaksi.

The After Yearsin suurin ongelma onkin sen edeltäjässä. Final Fantasy IV:n tarina oli niin loistava, että samaan tasoon pyrkiminen on oikeasti todella vaikeaa. Toinen ongelma on se, että pääpelin tekemisen aikoihin Squaren pojilla tuskin oli aavistustakaan siitä että pelisarja olisi näinkin pitkäikäinen, saati että vanhoihin osiin ruvettaisiin kehittelemään jatko-osia.

L.A Noire (PS3, Xbox 360)

Mikäli yhtään vilkuilee television ohjelmalistauksia, ei voi olla huomaamatta sitä että erilaiset poliisi- ja rikospaikkatutkintajutut ovat nyt niin sanotusti in. Allekirjoittanut on ainakin jo pudonnut onnellisesti kärryiltä kaiken maailman NCIS:ien sun muiden kanssa, ja Horation maneeritkin alkoivat väsyttämään jo vuosia sitten.

Pelimaailmassa poliisiviihteen suosio ei kuitenkaan näy. Maininnan arvoisia poliisipelejä ei ole juuri Sierran Police Questien jälkeen tullut, ja nykyään genren edustajaksi pääsemiseen tuntuu riittävän se, että räiskintäpelin sankarilla on poliisin verkkarit yllään. Onneksi nyt tilanteeseen on tullut muutos. Hyvät naiset ja herrat, se ei ole jytky, vaan L.A Noire.

Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

Muutama vuosi sitten julkaistu indiepeli Mount & Blade ei ollut mikään suuren yleisön hitti, mutta keräsi kuitenkin riittävästi pelin ostaneita faneja, jotta kehitystyö saattoi jatkua. Seuraava askel oli moninpeliin keskittyvä Warband.

Nyt on vuorossa itsenäinen lisäri With Fire & Sword, joka siirtää hurmeisen hevostelun Caladrian fantasiamaailmasta 1700-luvun Itä-Eurooppaan. Toisena suurena uudistuksena ovat tuliaseet ja Warbandin tapaan myös moninpeli onnistuu.

The Witcher 2 (PC)

Alkuperäinen Witcher oli mielenkiintoinen peli, jossa oli paljon hyvää. Hieno ja synkkä maailma, mielenkiintoinen tarina ja mahdollisuudet oikeaan roolipelaamiseen. Harmi vain, että itse pelattavuus oli monin osin kolhoa settiä.

Pitkään ja hartaasti odotettu The Witcher 2 jatkaa siitä, mihin edeltäjä lopetti. Ykkösosan läksyt on luettu, kehitystiimi on muutaman vuoden varttuneempi ja kokeneempi ja budjetti on entistä suurempi. Tuloksena on peli, joka pienistä puutteistaan huolimatta kiilaa genren kirkkaimpien helmien joukkoon.

Lisää seikkailuja

3rd Birthday (PSP)

Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)

Fable 3 Traitor’s Keep DLC (PC, Xbox 360)

Fallout: New Vegas Honest Hearts DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

Tales of Monkey Island: Premium Edition (PC, Mac)